COŞKUN VADİDE Kİ ŞEHRİN KADINLARI PROGRAMINA KATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

COŞKUN VADİDE Kİ ŞEHRİN KADINLARI PROGRAMINA KATILDIMÜSİAD KADIN BAŞKANI AYŞEGÜL COŞKUN VADİDE Kİ ŞEHRİN KADINLARI
PROGRAMINA KATILDI

Bitlis’te faaliyet gösteren Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 41 ilden kadın STK başkanlarının katıldığı ’Vadideki Şehrin Kadınları’ konulu projede 41 ilin kadınları ile Bitlis’te buluştu.

Sivas’ı temsilen toplantıya Sivas MÜSİAD KADIN Başkanı Ayşegül Coşkun davet edildi. COŞKUN ”un katılım sağladığı programa Vali Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Genel Sekreter Muhammed
Sami Belet, Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Ferahdiba Zeydan, Bitlis’te ki kadın STK temsilcileri ve 41 ilden gelen kadın dernekleri temsilcileri katıldı.

Başkan Ayşegül Coşkun, Programda konuşmasının ardından, dernek Başkanı Ferah Diba Zeydan’a gümüş işlemeli Sivas kemik tarağı ve Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, Yıldızeli yöremizin motifleri ile hazırlanan keseyi hediye etti.

Çalıştay, konferans ve konuk STK’lar ile ilde faaliyet gösteren Kadın STK’ların tanışmalarının yanı sıra ’Geçmişten Bugüne Anadolu Kıyafetlerimiz’ temalı Bursa Olgunlaşma Enstitüsünün koleksiyonundan oluşan Osmanlı ve Selçuklu Kadın kıyafetleri defilesi de beğeni topladı.

Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği nin dört gün süren etkinliği Bitlis Eren Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans ve panel ile devam etti. Bitlis’in tarihi ve turistik yerlerinin gezisi ile sona erdi. (Hakan Bakar)

COŞKUN VADİDE Kİ ŞEHRİN KADINLARI PROGRAMINA KATILDI