İlhan: Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlhan: Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalıVan Gölü’nde kuraklık ve kirliliğe dikkat çeken Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Van Gölü’ne hiçbir atık bırakılmamalı. Arıtma tesisleri Van Gölü kıyısından uzağa taşınmalıdır. Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalı. Van Gölünün temizliği ve mevcut tehdit unsurlarından kurtulması için dünyanın en iyi uzmanlarıyla çalışılmalıdır” dedi.
Basın Bülteni

Her hafta Van’ın ve ülkenin sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm önerileri sunan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Van Gölü’ndeki kuraklık ve kirliliğe değindi.

“Van Gölü göz göre, göre kirletilmektedir”

Van Gölü için acilen somut adımların atılması gerektiğini söyleyen İlhan, “Van Gölü bölgemizde son yıllarda yaşanan kuraklık, göle akan kanalizasyonlar, derelerden, çaylardan gelen pislikler nedeniyle ciddi bir tehdit altında kısacası; Van Gölü ölüyor. Van Gölü, Büyükşehir Belediyesi ve göl çevresinde ki belediyelerce ciddi tedbirler alınmadığı için büyük tehdit altında. Göl çevresinde başta iskele ve kampüs çevresi olmak üzere Edremit’e kadar olan bölgede rahatsız edici bir koku söz konusu. Göl çevresinde sadece Van İskele hattında ileri biyolojik atık su arıtma tesisi bulunmakla beraber bu tesiste tam kapasite çalışmamakta filtreleme konusunda da eksiklikler söz konusudur. Van merkez dışında sadece Tatvan ilçesinde Evsel nitelikli aktif çamurlu atık su arıtma tesisi var bu tesisinde çalıştırılmadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Diğer ilçelerde ne yazık ki hiçbir arıtma tesisi bulunmamaktadır. Van Gölü çevresinde yaşanan kokulardan dolayı özellikle evleri iskele ve çevresinde olan birçok vatandaşımız mağdur olmaktadır. Van Gölü göz göre, göre kirletilmektedir, gölde yaşayan Van balığı başta olmak üzere diğer tüm canlılar da tehdit altındadır” diye konuştu.

“Van Gölü’ne hiçbir atık bırakılmamalıdır”

Van Gölü’ne bırakılan atıklara vurgu yapan İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Dünyanın sayılı doğa harikalarından biri olan Van Gölünü korumak için; Van Gölü’ne hiçbir atık bırakılmamalıdır. Arıtma tesisleri Van Gölü kıyısından uzağa taşınmalıdır. Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalıdır. Van Gölünün temizliği ve mevcut tehdit unsurlarından kurtarılması için dünyanın en iyi uzmanlarıyla çalışılmalıdır. Gölü besleyen derelerde çöplerin önüne geçen setler yapılmalıdır” şeklinde konuştu. (Rıdvan Can)

İlhan: Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalı