ARÜ’DE ‘dede korkut’ konferansı

Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Tarih Topluluğu, “Dede Korkut Destanlarında Tarih ve Coğrafya” konulu bir konferans düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARÜ’DE ‘dede korkut’ konferansı

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA

Yenisey Yerleşkesinde yapılan konferans programı, Ardahan TOBB Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Talha Teker’in seslendirdiği “Dede Korkut” adlı şiirle başladı.

Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr. Özlem Alkan’ın, takdim konuşması sonrasında kürsüye çıkan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Adak’ın sunduğu konferansta, Dede Korkut Destanlarının Tarihi Coğrafyası tespit edilerek, destanlarda geçen antroponim, toponim ve hidronimlerin tahlili yapıldı.

Güney Kafkasya, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Horasan ve Türkistan’a uzanan Dede Korkut coğrafyasındaki kültür bütünlüğüne dikkat çekildi.  Konferansa akademik, idari personel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Serhat Kalkınma Ajansı ve Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen konferans, Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Suat Vural’ın teşekkür konuşması ve katılım belgelerini takdimi ile sona erdi.

ARÜ’DE ‘dede korkut’ konferansı