Denizi olmayan Sivas’ta balık şöleni

Sivas, denize kıyısı olmamasına rağmen tezgahlarda Karadeniz’in yanı sıra Akdeniz ve Ege Denizi’nden gelen çeşit çeşit balıklarla dolup taşıyor. Perakende sebze halinde balık satışı yapan Fatih Şahin Bingöl, bu zengin çeşitliliği şu sözlerle açıklıyor: “Her taraftan balık geliyor, her çeşitten balık var.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizi olmayan Sivas’ta balık şöleni

BHA – SİVAS

Denizi olmayan Sivas'ta balık şöleni

Diğer illere göre bizim çeşitlerimiz fazla

Bingöl, bu yılki balık sezonlarının olumlu geçtiğini ve halkın talebinin geçen yılla benzer olduğunu ifade ederken, “Sivas’ta deniz yok ama Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili ve her taraftan balık geliyor. Her çeşitten balık var. Sivas balık çeşidi satışında birinci sıralarda. Diğer illere göre bizim çeşitlerimiz fazla” diyor. Özellikle hamsilerin taze ve kaliteli olduğunu vurgulayan Bingöl, müşterilere, balıkları şoka girmeden şu an almaları gerektiğini belirtiyor. Zira birkaç ay sonra buzhaneye giren balıklar, şu anki kadar sağlıklı ve taze olmayabilir.

Denizi olmayan Sivas'ta balık şöleni

Sivas’ta, deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor

Sivas’ta denize kıyısı olmamasına rağmen balık tüketiminin oldukça yüksek olduğunu dile getiren hamsi alıcısı Ömer Karakoç ise, “Balık mevsimi açıldı, ben hamsi aldım. Sivas’ta deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor” diyor. Bu durum, Sivas’ın deniz ürünleri konusundaki zenginlik ve çeşitliliği ile dikkat çekiyor.

Denizi olmayan Sivas’ta balık şöleni