Vali Hatipoğlu: Öğretmenlerimize minnet borçluyuz

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin kutsal görevlerine vurgu yaparak, Türkiye'nin bağımsızlığı ve geleceğinin teminatının eğitim olduğunu belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Hatipoğlu: Öğretmenlerimize minnet borçluyuz

Vali Hatipoğlu’nun mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu özel günde tüm öğretmenleri kutlayarak başlayan mesaj, öğretmenlerin üstlendiği sorumluluk ve fedakârlıklara odaklandı.

Hatipoğlu’nun mesajı şu şekilde oldu;

“Milletimizin kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Hayatlarını öğrencilere adayan, bu uğurda büyük fedakârlıklar yapan öğretmenlerimiz; yeri geldiğinde bu kutsal meslek için canlarını bile feda etmişlerdir.  Ülkenin ve milletin geleceği için kendi geleceğini feda eden şehit öğretmenlerimize milletçe minnet borçluyuz.

Ömrü boyunca çocuklarımızın daha erdemli, bilgili, donanımlı ve mutlu yetişmeleri için fedakârca çabalayan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağımsızlığı sağlayan, savaş meydanlarında elde edilen zaferler ve diplomatik başarılar olsa da bütün bunların sürekliliğini sağlayan eğitimdir.  Eğitimi kültürel değerler, bilimsel veriler, uzun soluklu yatırımlar ve çalışmalar üzerine kuran milletlerin geleceği de teminat altında olur.

Bilginin en büyük güç halini aldığı günümüzde dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak için bilgiye hâkim olmak gerekir. Başöğretmen Atatürk ‘‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” ve “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözleriyle, eğitimin önemini vurgularken, öğretmenlerimizi onurlandırmıştır. Öğretmenlerimizin de, üzerlerine düşen büyük görevin bilinci içerisinde geleceğimize ışık tutan nesiller yetiştirmeye, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için Atatürk’ ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam edecektir. Bu onurlu görevi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Öğretmenlik duygusal bir meslektir ve temelinde sevgi vardır. Çünkü bir çocuğun gelişimi bilimsel metotlar ve sistemli programla birlikte ancak sevgiyle mümkündür. Öğretmenleri saygın ve unutulmaz kılan budur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Vali Hatipoğlu: Öğretmenlerimize minnet borçluyuz