Köpek saldırısına uğradı, 4 ameliyat geçirdi

Sivas’ın Ulaş ilçesinde meydana gelen sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Emir Ensar, başından ve yüzünden aldığı yaralar nedeniyle 4 ameliyat geçirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpek saldırısına uğradı, 4 ameliyat geçird

SİVAS – BHA

Emir Ensar, sokakta etli ekmek yerken köpeğin saldırısına maruz kaldı. Ailesi, olaya hemen müdahale ederek köpeği uzaklaştırdı, ancak küçük çocuk ciddi şekilde yaralandı. Olay, 9 Kasım’da Baharözü köyünde gerçekleşti.

Köpek saldırısına uğradı, 4 ameliyat geçirdi

Köpek saldırısına uğradı, 4 ameliyat geçirdi

Köyde çok fazla başıboş köpek var

Ulaş Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Emir Ensar, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavisi devam eden küçük çocuğun durumu, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde sürdürülüyor. Babası Muhammet Akbulut, yaşanan acı olayla ilgili yaptığı açıklamada, köylerinde başıboş köpeklerin fazla olduğunu ve çevre bölgelerden de başıboş köpek bırakanların olduğunu belirterek şikayetçi olduklarını ifade etti.

Çocuk yemek yerken köpek ısırıyor

Muhammet Akbulut, olay anını şu sözlerle anlattı: “Çocuk etli ekmek yerken köpek ısırıyor. Köyümüzde başıboş köpekler fazla, civar bölgelerden de başıboş köpek bırakanlar çok. Şikayetçiyiz. Çocuğun elinden etli ekmeği almak istemiş, çocuk da vermeyince kafasından tutmuş.” Akbulut, oğlunun 4. kez ameliyat edildiğini ancak bilincinin yerinde olduğunu ve genel durumunun iyileştiğini sözlerine ekledi. Bu üzücü olay, köydeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerken, aile ise çocuklarını köpek saldırılarından korumak için yetkililerden yardım bekliyor.

Köpek saldırısına uğradı, 4 ameliyat geçirdi