Değişim zamanı yaklaşıyor; Sivas Belediye Başkanlığı adayları kim olacak?

31 Mart 2024 Yerel seçimlere sayılı günler kala, Sivas Belediye Başkanlığı için de, oy pusulasında ismi yer alacak adaylar, parti teşkilatları ve genel merkezleri tarafından belirlenmeye çalışılıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değişim zamanı yaklaşıyor; Sivas Belediye Başkanlığı adayları kim olacak?

Sivas – BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) onlarca isim aday adayı oldu; Genel merkezin kimi seçeceği ciddi merak konusu. İsmet Yılmaz, Mehmet Habib Soluk, Semiha Ekinci, Hakan Akkaş, Yusuf Tanrıverdi ve Turan Topgül öne çıkan isimler arasında. Bu isimlerin haricinde bir çok kişinin de kulislerde adaylık görüşmeleri yaptığını duyuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Sivas Belediye başkanlığı için, şehrin kabul edebileceği bir aday çıkartma gayretinde. CHP’de Serdar İnce ismi konuşuluyor.

Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti, genel merkezindeki çalkantılı durumlardan sıyrılıp yerel seçimlere odaklanmaya çalışıyor. İyi Parti’de Melih Uçmaz ön planda görünüyor.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti, Büyük Birlik Partisi’nde ise yine bir çok isim konuşulurken, kendi tabirleri ile “Davanın içinden” bir ismi aday olarak göstereceklerini beyan ediyorlar. Tanıma bakılırsa Büyük Birlik Partisinde Cengiz Görgen aday gösterilebilir.

Sivas’ı mecliste bir milletvekili ile temsil eden Milliyet Hareket Partisi ise ittifak ile birlikte hareket edip etmeyeceği, aday çıkarıp çıkartmayacağı noktasında henüz bir bilgi paylaşmadı.

Değişim zamanı yaklaşıyor; Sivas Belediye Başkanlığı adayları kim olacak?