Malatya’nın yemek kültürünü Samsun’a taşıyan Malatyalı fırıncı
Kayhan İNCEOĞLU/ BHA- Malatya
1980 Yılından beri Sıtmapınarında Nar pide fırını işleten ve Malatya’mızın sevilen sayılan ve yaptığı muhteşem pide ve yağlı ekmekleri ile Malatya’da iz bırakan Fırıncı Gökhan Berkem 6 Şubat Depreminde iş yeri ve evleri yıkılınca çareyi Samsun’a gelmekle buldu.
Samsun’a çok zor şartlarda gelen ve Devletten beş kuruş yardım bile almayan Malatya’mızın sevilen fırıncısı Gökhan Berkem Samsun İlk adım ilçesinde fırın açarak Yıllardır Baba mesleği olarak yaptığı işini Samsun’da sürdürmeye başladı.
Kısa zamanda İlkadım ilçesinde Şampiyon Pide ve Lahmacun fırını açan ve müşteri potansiyelini her geçen gün artıran kişiliği ile karakteri ile Samsun ‘da sevilen esnaflar içerinde yer almaya başladı.
Efendi kişiliği ile Müşterinlerin büyük beğenisi kazanan Malatyalı Fırıncı Gökhan Berkem, çalıştırdığı iş yerinde Malatya’nın Meşhur Patlıcan Tava, Domatesli., Ezme, Lahmacun ve yağlı ekmekleri yaparken, Samsun’un yöresel yemeklerini de yapmaya başladı.
Evet Malatyalıların adete ikinci adresi olan Şampiyon pide ve Lahmacun fırını İlk adım ilçesi, Reşathane Mahallesi,Kore sokak No39 da işletmesini sürdürüyor.Fırıncı Gökhan Berkem’in telefon numarası : 05304221343