Ardahan ve Kars’ın kültürü masaya yatırıldı

Türkiye Yazarlar Birliği, Ardahan Üniversitesi ve Kars Kafkas Üniversitesi ve işbirliği ile Ardahan ve Kars'ta Kültür Kervanı adlı program düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan ve Kars’ın kültürü masaya yatırıldı

Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA

Yoğun ilgi gören Kültür Kervanı programı, yörenin kültürü ve gelenekleri ele alındı. Tarihi bir programa imza attı. Kültür Kervanı programı ilk olarak Kars’ta Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültü ve Kongre Merkezinde başladı. Kars’ta Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan günün önemini belirten konuşmalar yaptılar. Aşıklık edebiyatı üzerine konuşma ve aşıkların programları yapıldı. Program sonunda Kars’ta tarihi yerler gezildi.

“Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı” programı düzenlendi

Programın 2. gününde Kültür Kervanı heyeti, Ardahan’a geçtiler. Ardahan’da Aşık Şenlik’in Suhara Köyü’ndeki mezarı ziyaret edildi. İzleyenlere Aşık Şenlik hakkında bilgi erildi. Çıldır’da tarihi yerler gezildi. Ardahan’da Aşık Şenlik Kültür Merkezinde yapılan oturumda aşıklık geleneği ve Halk Edebiyatı konuları milim adamlarınca işlendi. Heyet Ardahan’da gezilecek yerleri gezdi, yörenin tarihi hakkında bilgilendirildi. Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı programında heyet bir yandan yöre gelenek ve kültürünü ele alırken bir yandan da gezilecek yerleri tanıma fırsatı buldular. 

Ardahan ve Kars’ın kültürü masaya yatırıldı