Beypazarı’nda Sabah Namazı buluşması

Diyanet İşleri başkanlığı, Beypazarı Müftülüğü bu sene Sabah Namazı buluşmalarına ağırlık verdi. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ilçede bulunan camilerde sabah namazı organizasyonunda bulunuyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı’nda Sabah Namazı buluşması

Yaşar TONBAK / ANKARA – BHA

Dün Sabah, Sabah Namazı buluşması tatlı çeşme caminde düzenlenirken, bu sabah Kuyumcu Tekke Mahallesi ve Hatice Cemi Ercan Caminde düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Müftülük olarak bu yıl çeşitli etkinliklere ve dini sohbetler ile Sabah Namazı buluşmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Bu etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan Ankara İl vaizi eski Müftü Mahmut Arcaklıolu’na da teşekkürlerini bildirirken, “Bizde, bazı din görevlileriyle, bu gün Kuyumcu Tekke mahallesi Camisindeki sabah namazı buluşmasına katıldık. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu yıl “Hz. Peygamberimiz ve İstikamet” konusunu belirledi” dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, özellikle, tüm vaazlarda, “Hz. Peygamberimiz ve İstikamet” konusunu işlemeye davam ettiklerini ve Namazın ardından Tekke Mahallesi Cami avlusunda bulunan Karadavut Türbesini de ziyaret ederek duada bulunduk.”

Karadavut Türbesi Kuyumcu Tekke Mahallesinde:

Karadavut Türbesi, Karadavut Kimdir: Hacı Bayram-ı Veli halifelerindendir. Fatih Dönemi alimlerinden Kara Davut Mehmet Efendi olduğu söylenmektedir. Ama türbe içindeki bir yazıtta “Merhum Karadavut Türbesi 1453 Kuyumcutekke Köyü” yazısı okunmaktadır.


Beypazarı’nda Sabah Namazı buluşması