Yatırım dünyasında genç rüzgar: Z kuşağı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Sefer Darıcı, borsada yatırım yapmayı düşünen gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Darıcı, "Son süreçte özellikle Z kuşağının da yoğun bir ilgisinin olduğunu görüyoruz. Ancak çok kısa sürede para kazanma şekli olan bu algı yanlış olabilir, beraberinde büyük riskler ve çöküntüler getirebilir" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım Dünyasında Genç Rüzgar: Z Kuşağı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Sefer Darıcı,, gençlerin finansal okuryazarlık konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. “Bir yatırım kararı vermeden önce o şirketlerin geçmiş verilerini ve şu anki durumunu, geleceğe ilişkin ön görüleri mutlaka göz önüne alıp iyi bir değerlendirme yapmaları gerekiyor” diyen Darıcı, borsada hisse senedi almadan önce temel kavramları öğrenmelerinin önemine işaret etti.

Gençlerin borsaya olan ilgisinin arttığını belirten Darıcı, “Borsa bizlere olumlu fırsatlar sunarken hem de olumsuz riskleri de içerisinde barındırıyor. Finansal okuryazarlık eksikliği, çevremizdeki hikayelerden duyduğumuz olumsuz deneyimlere yol açabilir. Yatırım yapmadan önce finansal okuryazarlık konusunda bilgi sahibi olmak çok önemli” şeklinde konuştu.

Darıcı, son dönemde borsanın hızlı para kazanma aracı olarak görülmesinin talebi artırdığını ancak yatırımcıların finansal okuryazarlıkla donanmış olması gerektiğinin altını çizdi. “Finansal karar verme, arkadaş tavsiyeleriyle değil, bilgiye dayalı bir değerlendirmeyle olmalıdır” diyerek genç yatırımcılara seslendi.

Yatırım dünyasında genç rüzgar: Z kuşağı