Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koltuğu Yine Boşaldı!

Balıkesir’in kültür ve turizm açısından zenginliği tartışmasız herkesin dilinde. Pek çok alanda tarih, gastronomi ve çeşitli alanlarda öne çıkan il Kültür ve Turizmi, Müdürlük konusunda bir türlü dikiş tutturamıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koltuğu Yine Boşaldı!

MUHAMMED CAN AKYÜREK – BHA

Balıkesir’de İl Kültür Ve Turizm Müdürü Görevinden Ayrıldı

Balıkesir’de uzun yıllar vekaletle yürütülen müdürlüğe 14 Haziran’da atama yapıldı ancak Müdür Mehmet Mazak’ta artık yok…

Balıkesir’de İl Kültür Ve Turizm Müdürü görevinden ayrıldı. Mehmet Mazak dün itibariyle emekli olduğunu ve Balıkesir’den ayrılacağını belirtti. Mazak , memurluk dönemini tamamladığını İstanbul’da çalışma yaşamına devam edeceğini söyledi.

Mazak’ın Müdürlük Görevi de Balıkesir’de Uzun Süremedi

Balıkesir’de uzun süredir vekaletle yürütülen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli ve Üsküdar belediyelerinde görev yapan Mehmet Mazak atanmıştı.
Mustafa Çaltı’nın emekliye ayrılmasının ardından İlkay Karaağaç’ın vekalet ettiği Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Mehmet Mazak atandı ancak Mazak’ın müdürlük görevi de Balıkesir’de uzun süremedi. 14 Haziran’da göreve başlayan Mazak dün 29 Eylül 2023 Cuma günü itibarı ile sona erdi.

Balıkesir İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Koltuğu Yine Boşaldı!

Mehmet Mazak;

1971 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğan Mazak, 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ bölümünde “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli ve Üsküdar belediyelerinde görev yapan Mazak’ın ilk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı” adıyla yayımlandı. İstanbul şehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda makalesi ve kitabı yayımlandı. Kültür iletişimi, kültürel kimlik ve marka oluşturma, tarihsel derinlik kazanma konularında proje ve çalışmaları olan Mehmet Mazak’ın bazı kültür sanat dergilerinin yayın ve bilim kurullarında bulundu.

14 Haziran’da göreve başlayan Mazak, “Turizm, tarih, kültür, medeniyet, arkeoloji, gastronomi ve doğa şehri Balıkesir’e hizmet etmek ne güzel bir duygu… destek olanlara sonsuz şükranlarımı sunarım.” mesajını paylaştı.

Balıkesir İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Koltuğu Yine Boşaldı!

Mehmet Mazak’ın Kitapları

Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı (1998), Boğaziçi ve Kayık Kültürü (2010), Şehr-i İstanbul’un Temizlik Kültürü (A. Doğan, F. Güldal ile, 2010), Osmanlı’dan Günümüze Kaybolmuş Denizcilik Mesleği – İstanbul Mavnaları (A. Doğan ile, 2010), Osmanlı Dönemi Gündelik Hayatıyla Kumluca (1850-1923) (A. Doğan ile, 2011), Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kumluca (A. Doğan ile, 2011), Osmanlı’nın Deniz Hamalları İstanbul Mavnaları (2012), İstanbul’un Kapısı – Sultanbeyli Tarihi (Erhan Afyoncu, Vahdettin Engin, Cemalettin Şahin ile, 2013), Osmanlı Deniz Ticaretinin Yükselen Değeri Mersin (1850-1923) (Aylin Doğan ile 2013), Osmanlı Arşiv Vesikaları ve Fotoğraflarla Mersin Limanı Tarihi (A. Doğan ile, 2014), Eski İstanbul (2016), Ruhuma Dokunan Şehirler (2017).

 

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koltuğu Yine Boşaldı!