Kars KAÜ’de, 15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde “15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi” kongresi başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars KAÜ’de, 15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi

Ercüment DAŞDELEN / KARS BHA

Kongre açılış programına; Kars Valisi/Belediye Başkanı Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Rektör Yarımcıları, İl Müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını Kongre Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Muzaffer Alkan’ın yaptığı kongrede daha sonra sırasıyla, Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan, Fen Eğitimi Araştırmaları Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Yasemin Özdem Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve Kars Valisi/Belediye Başkanı Ziya Polat birer konuşma gerçekleştirdi.

“Eğitimde Dijitalleşme” konu başlığı ile sunum yapan Prof. Dr. Ömer Delialioğlu’nun konuşmasının ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Üç gün boyunca sürecek olan kongreye, Türkiye’nin değişik üniversitelerinden yaklaşık 600 bilim insanının katkı sağladı. Ana teması “21. Yüzyıl Fen Bilimler ve Matematik Eğitiminde Dijitalleşme ve Öğretmen Yetiştirme” olarak belirlenen kongre; paneller, sözlü bildiri, poster bildiri, çalıştay ve atölyeler sergilenecek ve ülkemizde oldukça düşük seyreden fen bilimleri ve matematik eğitimi başarısını artırmaya yönelik sorunlar tartışılacak.

 

 

 

 

 

 

Kars KAÜ’de, 15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi