TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hacımüftüoğlu: Teknolojideki Gelişim Daha Hızlı Davranmayı Gerektiriyor

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yüksek İstişare Kurulu, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu toplantıda internet medyasına dair değerlendirmelerde bulundu, "Teknolojideki Gelişim Daha Hızlı Davranmayı Gerektiriyor" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hacımüftüoğlu: Teknolojideki Gelişim Daha Hızlı Davranmayı Gerektiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle resmen kurulan, 81 il ve 20 ülkede binden fazla üyesiyle faaliyetlerini sürdüren Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), üyeleri yemekli toplantı ile bir araya geldi.

Toplantıya; TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, TİMBİR Başkan Vekili Rıfat Said, TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Karaman ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar katılım gösterdi.

“İki Yıldır Çok Yoğun Çalıştık”

Türk İnternet Medya Birliği’nin kuruluşunu anlatan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu adlı bir federasyonumuz vardı. 15 yıldan beri faaliyet gösteren, Türkiye’de önemli projeler yapmış bir federasyondu. İnternet ve bilişim alanında çalıştık. İnternet medyasını bir araya getirebilir miyiz diye bir arayış içindeydik. İki yıldır çok yoğun çalıştık. Türkiye’de önce 81 tane kardeş bulduk kendimize. O 81 ilde bize bin tane internet haber sitesini getirdi. Bugün, Türk İnternet Medya Birliği sevinçle söyleyebilirim ki 81 ilde temsilciliği olan, bin internet haber sitesi, 20 ülkede faaliyet gösteren bir birlik haline geldik. 7 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onayıyla Türkiye’nin 53’üncü birliğini kurduk. Türkiye’de 104 kurucuyla kurulan bir birlik yok” açıklamasında bulundu.

Dr. Basa TİMBİR’in kurulmasına katkı veren MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’na teşekkür etti.

‘Teknolojideki Gelişim Daha Hızlı Davranmayı Gerektiriyor’

Gazetelerin yerini internet medyasına bıraktığını söyleyen TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da şöyle konuştu:

“Gazete yavaş yavaş hayatımızdan çıkıyor bu hız, bu teknoloji benim okumalarım bu işin de geride kalacağını gösteriyor. Özellikle yapay zeka ve benzeri hususlardaki hızlı gelişim, bizim daha hızlı davranmamızı gerektiriyor. Türk İnternet Medya Birliği belki bunun aracı olur. Unutmayın ki aynı su aynı yerden iki kere geçmez. Geleceğe yönelik planlamalarımızı bugünden etkilenerek bugün değerlerini de oraya taşıyarak geleceği inşa etmemiz gerekiyor. İnternet medyasını bir yerinden yakaladık ama hızla değişiyor. Belki gazetelerin ömrü kadar ömrü olmayabilir. Bunu iyi görmemiz gerekiyor. Bu konuda fakültelerimizin de İşi zor ama proaktif davranmak durumundayız.”

TİMBİR Heyeti Şu İsimlerden Oluştu:

Dr. Süleyman Hasan BASA – TİMBİR Genel Başkanı
Rıfat SAİT – TİMBİR Genel Başkan Vekili
Av. Cüneyd ALTIPARMAK – TİMBİR Genel Başkan Vekili
Muhammet KAÇAR – BHA Genel Müdürü
Cengiz AKSAN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Semra A. AKYÜREK – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Adil KOÇALAN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Serap Ülkü ÖZDEMİR – TİMBİR Ege Bölge Başkanı
Abdurrahman AKSU – TİMBİR Genel Sekreter
Mehmet AYDIN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Menderes DEMİR – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Fatih TÜTEN – TİMBİR Danışma Kurulu Üyesi
Muammer BALOĞLU – TİMBİR Teşkilat Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi
Muammer BOSTAN – TİMBİR Sayman Üyesi
Özkan DİKMEN – TİMBİR Trakya Bölge Başkanı
Selçuk ÖZDEMİR – TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı
Veysel CINCIK – TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı – Hatay Temsilcisi
Doç. Dr. Tunay KAMER- Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi
Sait ÇETİNTAŞ – TİMBİR Samsun Temsilcisi
Özkan KARAKAYA –BHA Ardahan Temsilcisi

 

TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hacımüftüoğlu: Teknolojideki Gelişim Daha Hızlı Davranmayı Gerektiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir