Kırıkkale’de Bozlak Gecesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkkale‘de Bozlak Bozkırın Tezeneleri, Türk Halk Müziğimizin güçlü sesleri ve eşsiz yorumuna sahip mahalli sanatçılarımızın katılımıyla Bozlak Gecesi çoskuyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mehmet  Saygılı emeği geçen herkese ve sanatçılara teşekkür etti. Kırıkkale’nin tanımış sanatçıları sahne aldı.

Büyükşehir parkına düzeninden konsere Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı  ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı katıldı.

KÜLTÜR GECESİ

Konser öncesi SAMDER  Başkanı Erol Tombak ve Başkan Saygılı bir konuşma yaparak bu tür etkinliklerin şehir kültürünün gelişmesinde büyük adım olduğunu ve devam edeceğini ifade ettiler.

Kısa adı SAMDER  olan Kırıkkale sanatçılar ve müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak Kırıkkale Belediyesi ile işbirliği  düzenlenen  Bozlak gecesine tüm türkü severleri ,Bozlak severleri buluştu.

UNUTULMAZ GECE

Kırıkkale’nin kültürünün ve sanatçılarının tanıtılması amacıyla gerçekleşen  Bozlak gecesinde birbirinden Seçkin sanatçılar sahne aldı.Bozlak müziğinin tutkunları Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAM-DER)’ince düzenlenen  “Bozlaklar Gecesinde” özel konser ile unutulmaz bir gece yaşadılar .Kırıkkale gibi Orta Anadolu yörelerinde çok sık görülen Bozlak Kültürü Büyük Şehir Parkında düzenlenen konser ile yaşatıldı.

Persembe akşamı  saat 19:00’da başlayan  konserde dokunaklı sözler ve kederli ezgiler dile gelip Kırıkkaleliler ile buluştu. Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneğinin birlikte organize ettikleri “Bozlak Gecesi”nin bu yıl ikincisi düzenlendi. Geçtiğimiz yıl konsere katılanlar unutulmaz bir gece yaşatmıştı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan  Bozlak gecesine Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce vatandaş konseri izledi.

Kırıkkale’de Bozlak Gecesi