Yaşar Tonbak / ANKARA (BHA)-
Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş: “Beypazarı başkentin önemli bir tarım ilçesi”
-Başkentin verimli topraklarına sahip Beypazarı İlçesinde bir sezonda 3 hatta 4 ürün alınabiliyor.
Beypazarı ilçesinde yıl bazlı 3 hatta 4 cü ürününde yetiştirilerek hasat edildiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, “Beypazarı çiftçimiz çok üretken ve çalışkan. Bu nedenle tarlasına 3-4 hatta 10 km mesafen su getirerek ürün yetiştiriyor. Beypazarı ilçesinde bilindiği üzere Havuç, marul, Taze soğan, turp ve Ispanak gibi sebzeler başı çekmektedir.” dedi.
Beypazarı tarımda TUİK verilerine göre, 2023 yılı içinde Marul (iceberğ) üretimiyle 1. Sırada yer aldığına değinen Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, şunları kaydetti:
“Beypazarı gerçekten çok verimli topraklara sahip bir ilçe. Taze soğan üretiminde 12.200 Dakar alanla üretim bazında yine 1. Sırada. Ispanak üretiminde 15.000 bin Dakar alanda yapılan üretimiyle de yine Türkiye 1.cisi dir. Bunun yanında, halen Türkiye Havuç üretiminin önemli bir kısmını elinde tutan Beypazarı’nda Havuç üretiminde de 24.000 Dakar
alanda yapılan tarımıyla Türkiye 2.ci konumunda. Bunu bazı sebzeler takip etmektedir ”dedi.
Bu günlerde göbek marul’un çiftçinin yüzünü güldürmekte olduğuna değinen Ziraat Odası başkanı Ateş, şu ifadelere yer verdi:
“Beypazarı, Biber, Kırmızı Turp, Kırmızılahana, Marul(kıvırcık) Kaba ve Yer elması üretiminde de önemli bir yere sahip bulunuyor. Biz, Ziraat Odası olarak her zaman çiftçinin yanında, yanı başında olmaya devam ediyoruz. Çiftçimizi, gelişen teknoloji ve üretim yönünden sürekli bilgilendirmede bulunuyoruz. Bu anlamda üretim kapasitesini ve kaliteli ürün yetiştirmede desteklerimiz sürüyor.”