Silopi’de İnovatif Eğitim Rüzgarı Başladı

Dünyada trend bir eğitim modeli olan Harvard Üniversitesi Project Zero eğitimi, Şırnak’ın Silopi ilçesi Koç İlkokulunda verilmeye başlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silopi’de İnovatif Eğitim Rüzgarı Başladı

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Doktor Abdulhak Halim Ulaş Silopi’de öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik inovatif eğitim vermeye başladı. Sorgulama temelli anlam odaklı bir öğrenme süreci destekleyen Harvard Project Zero eğitim modelini Koç İlkokulu konferans salonunda 3 ayrı gruba anlatan Ulaş, eğitimde öğrenme sürecini bu yöntemle geliştirmeyi amaçlıyor. Bir yıl devam edecek olan eğitimlerden yüksek verim alınmasını hedefleyen seminerler yüz yüze online eğitim ve ileriki tarihlerde tekrarlanacak seminerler ile devam edecek. Programın sonunda ise öğretmen ve öğrenciler için temel sorma becerisinin gelişmesi ve öğrenme süresinin kısaltılarak öğrenmelerine büyük katkı sunulması amaçlıyor.

Eğitim programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş Silopi’de eğitim alanında değişim rüzgarı başlattıklarını söyledi. Ulaş, “aslında Harvard üniversitesinde Project Zero diye çok güzel sistemli ve kapsamlı bir eğitim var. Eğitimin temel mantığı çocukları düşündürmeye, sorgulamaya çalıştıran ve bu süreci geliştiren muhteşem güzel bir sistemdir. Bu sistem içerisinde öğretmenler temel soru sorma becerisi, öğrenciyi düşündürme, merak ettirme, keşfettirme ve benzeri süreçleri sınır içerisinde yaşıyorlar. Öğrenme süreçleri hakikaten gelişiyor. Bu anlamda hem özel okullarda hem devlet okullarında çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 1500 üzerinde verdiğimiz bir seminerle öğrencilerimize, hem velilerimize hem de öğretmenlerimizde ciddi bir farkındalık oluşturmayı amaçladık.

Silopi Koç İlkokulunda aslında temelde yapmak istediğimiz şeyi 1 yıla yayacağımız bir sistem ve süreç içerisinde çocuklarda ciddi anlamda bir öğrenme farkındalığı oluşturmak, çocukların kendi ön öğrenmelerini tespit etmelerini sağlamak ve bu anlamda emin adımlar atılmasıdır” dedi.

Seminerde ilk olarak süreçle ilgili detaylı bilgi verdiğini anlatan Ulaş, 1 yıllık bir süreç içerisinde online eğitimlerle öğretmenlere, plan hazırlama, sınıfta uygulama gibi eğitimlerle kapsamlı bir sürece dahil edileceklerini söyledi.

 

 

Silopi’de İnovatif Eğitim Rüzgarı Başladı