Polise Çarpıp Kaçan Sürücü Yakalandı

HAMBURG’un Altona semtinde bir polis memuruna (27) araba çarpması ve ağır yaralanmasının ardından, Eyalet Kriminal Polis Ofisi (LKA 41) Cinayet Birimi ve Cumhuriyet Savcılığı Sermaye Suçları Birimi ortak soruşturma başlattı. Daha sonra 15 numaralı polis karakoluna teslim olan 18 yaşındaki araç sürücüsü tutuklu cezaevine götürüldü.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polise Çarpıp Kaçan Sürücü Yakalandı

Max-Brauer-Alle’de akşam saatlerinde polis memurları, bir kadın sürücünün henüz açıklanmayan nedenlerle trafik kazasına neden olduğu iddiası üzerine bir trafik kazası kaydetti.

Kaza bölgesinde oluşan yığılma nedeniyle polis memurları gerekli trafik kontrol önlemlerini aldı.

Soruşturmaya göre, bir araç bekleyen araç kuyruğunu geçerek doğrudan trafiği yöneten bir polis memurunun üzerine doğru sürdü. Polis memuru sürücüden durmasını istedi, ancak sürücü tepki vermedi ve memura doğru sürmeye devam etti. Audi marka araç daha sonra polis memuruna çarparak düşmesine ve yaralanmasına neden oldu. Audi sahibi daha sonra kaza mahallinden kaçtı.

Polis ekipleri tarafından takibe alınan araç,  Holstenstraße/Louise-Schröder-Straße bölgesinde içinde kimse olmadan bulundu. Ancak araç içindekilerin Audi’yi bir inşaat alanına park ettikten sonra Walter-Möller-Park yönüne doğru kaçtıklarına dair gelen ihbar üzerine polis takibini devam ettirdi.

Yapılan kovalamaca sonucu polis 17 yaşındaki bir kişiyi geçici olarak tutuklamayı başardı ve daha sonra Davidwache polis karakoluna götürüldü.

Kısa bir süre sonra 18 yaşında bir genç de PK 15’e gelerek teslim oldu ve kiraladığı Audi’nin sürücüsü olduğunu iddia etti.

Eyalet Kriminal Polis Bürosu’nun (LKA 26) daimi servisi ilk cezai soruşturmaları başlatmış ve bu soruşturmalar daha sonra cinayet masası tarafından sürdürülmüştür.

Polisin aldığı önlemlerin tamamlanmasının ardından, ehliyeti bulunmayan 18 yaşındaki genç Hamburg cezaevine götürüldü. Ayrıca aracı uyuşturucu etkisi altında kullandığından da şüpheleniliyor. Bu arada, bir sulh hakimi cinayete teşebbüs suçundan tutuklama emri çıkardı.

Bu arada 17 yaşındaki yardımcı şoförü, suç şüphesi kanıtlanamadığı için ifadesi alındıktan sonra polis tarafından serbest bırakıldı.

Hamburg eyaleti çevik kuvvet polisinin 27 yaşındaki yaralı memuru, çarpışma sonucunda diğer yaralanmaların yanı sıra el kırığı geçirdi ve ambulansla hastaneye nakledildi. Daha fazla tıbbi tedavi gördükten sonra memur hastaneden ayrıldı. Kendisi şu anda görev yapamaz durumda olduğu bildirildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olayla ilgili bilgi verebilecek ya da bu bağlamda başka gözlemleri olan tanıkların 040/4286-56789 numaralı polis ihbar hattına ya da herhangi bir polis karakoluna başvurmaları istenmektedir. Müfettişler özellikle araç paylaşım aracında bulunan ve kimlikleri hala bilinmeyen yolcu ve tanıkların kendileriyle irtibata geçmelerini istemektedir.

Polise Çarpıp Kaçan Sürücü Yakalandı