Şıldak: Şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak

Gaziler Günü kutlama programına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin her bir ferdinin gönlünde gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziler Günü Coşkusu

19 Eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlanıyor.

Osmanbey şehitliğinde çelenk sunma töreni ile başlayan program, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Şeref defterini imzalayan Vali Hasan Şıldak burada yaptığı konuşmada, “Şehadeti göze alarak istiklal ve istikbalimizi korumak için kendilerini siper eden kahramanlarımızın fedakârlıklarını, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle milletçe anmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Ne Kadar Övünsek Az

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Kahraman gazilerimize duyulan sonsuz saygının bir nişanesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül tarihini, her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Topraklarımızın sarsılmaz bütünlüğü uğruna unutulmayacak destanlar yazan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin her bir ferdinin gönlünde gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacaklardır. Çünkü şehitlik ve gazilik makamları, dünyevi unsurlarla kıyaslanamayacak derecede önemlidir. “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.” anlayışına sahip gazi bir milletin evlatları olarak, kendimizle ne kadar övünsek azdır” diye konuştu.

 

 

Şıldak: Şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir