Görünüş, Gelen Soruları Yanıtsız Bırakmıyor

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı inşaat mühendisi Faruk Görünüş, adaylığını açıkladığı günden itibaren gerek sosyal medya üzerinden gerekse bireysel anlamda şahısına yönelik gelen tüm soruları büyük bir şeffaflıkla cevaplayarak, vatandaşların takdirini kazanıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görünüş, Gelen Soruları Yanıtsız Bırakmıyor

Bir takipçinin sosyal medya sayfası üzerinden başkan adayı Faruk Görünüş’e  sorduğu sorusu söyle;  ”Şimdi sormak lazım aday adayı olacaklara, siz aday adaylığını düşünürken, nelere talipsiniz, hangi düşünce proje ve birikiminizle aday adayı olacaksınız?”

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Faruk Görünüş gelen bu soruyu şöyle cevapladı:

”Belediyecilikte iki kavram vardır. Biri Teknik Hizmet, diğeri ise Sosyal Hizmet.

Bu iki kavramı birbirinden ayıramazsınız. Bir gerçek vardır ki; Sosyal hizmeti çok iyi verebilecek yetiye sahip olabilirsiniz fakat, teknik hizmeti layıkıyla yerine getiremezseniz eğer, kaliteli bir sosyal hizmeti asla veremezsiniz.

Kentin kanayan yaralarından olan yol, su, ulaşım, turizm, tarım, hayvancılık, altyapı, deprem, çığ, sel ve buna benzer konular, teknik hizmetin içerisinde yer alan ana başlıklardır.

Teknik donanıma sahip olmayan Belediye başkan adaylarının tüm bu sorunları çözmesini bekleyemezsiniz. Başkan adayı teknik donanıma sahip değilse, kuracağı kadroların tamamının profesör unvanına sahip olması da bu sorunları çözemez.

Unutulmamalıdır ki;

Başkan bir teknik direktördür, kazanmak için oyunu kuran, kurması gereken kişidir. Teknik direktör oyunu kurma yeteneğine sahip değilse, takımdaki tüm oyuncuları dünya yıldızlarıyla doldursa da başarılı olamaz.

Aday olmak isteyenler bir ŞEHREMİNİ olmak istiyorsa eğer,  kendi alanlarında çok kıymetlilerdir elbet, fakat onlar ancak kendi alanlarında kente fayda vermek için çalışıp çabalamalıdırlar.

Tıpkı benim her açıklamamda altını çizerek belirttiğim gibi;

Aday olacaklar, “Van’ın gelecek 50 yılını bugünden planlayacak ve kenti güvence altına alabilecek benden daha teknik ve benden daha donanımlı bir aday ortaya çıkarsa, siyasi görüşü ne olursa olsun adaylıktan vazgeçer ve kendisini açık bir şekilde desteklerim” sözünü söyleyecek erdeme ve cesarete sahip olmalıdırlar.

Bu kentin çıtası yükselmelidir artık. Belediyeleri ideolojik alanlar olarak görmek, bu kente yapılabilecek en büyük ihanet ve kötülüktür.

Şiddetli kuraklık içerisindeyiz, İçme suyu krizi kapıda. Her an büyük bir deprem riskiyle karşı karşıyayız, depreme dirençli bir kent değiliz. Ulaşım sistemimiz çökmüş durumda, şehir içi trafiğimiz felç olmuş, hastalarımızı zamanında hastanelere ulaştıramaz hale gelmemize ramak kaldı. Her sağanak yağışta altyapı yetersizliğinden dolayı seller meydana geliyor. Halen Bahçesaray, çatak gibi sıklıkla çığ meydana gelen yollarımızda hayati risk var. Bizim kent olarak kaybedecek bir saatimiz dahi yok.”

 

Görünüş, Gelen Soruları Yanıtsız Bırakmıyor