Beypazarı’nda Bu Berber, Müşterilerini Müzikle Motive Ederek Tıraş Ediyor

Başkentin Beypazarı İlçesi Erdemli İş hanı içerisinde berber dükkânı bulunan 61 yıllık berber Metin Ünsal müşterilerini müzikle motive ederek tıraş ediyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı’nda Bu Berber Müşterilerini Müzikle Motive Ederek Tıraş Ediyor

ANKARA/Yaşar TONBAK – BHA

Metin Ünsal, 61 Yılı aşkın süredir berberlik yaptığını ve şimdiye kadar sayısız insanı tıraş ettiğini ve çoluğunun çocuğunun rızkını buradan temin ederken, çocuklarının hepsini de baş göz ettiğini(evlendirdiğini) söyledi.

“Beypazarı İlçesinde Mesleği Olmayana Kız Vermezlerdi”

İlkokulun ardından ustasının yanında Berber çıraklığına başladığını ve Askere gidene kadar orada devam ettiğini anlatan Berber Metin Ünsal, “Askerlik dönüşü, çok fazla paramız hemen dükkan açamadık. Bir müddet sonra dükkânımı açabildim. Mesleği sürdürürken anam baba kız istemeye gittiler. Mesleğim olduğu için Kız tarafı çok olumlu baktı ve sonunda evlendim. Tam 61 yıldır berberlik yapıyorum. Sayısız insan tıraşında bulundum. Dükkanımda bir müşterimi tıraş ederken, telefonun müziğini açtım ve müşterim müzikten çok hoşlandığını söyledi bana. Bende bunun üzerine tıraş yaparken müzik açmaya karar verdim. Müzik dinletisinde eşliğinde tıraş yapıyorum” şeklinde konuştu.

Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim” diyerek dükkanımı açarım:

Müziğin insanları rahatlatma ve dinlendirme özelliği bulunduğuna değinen Berber Metin Üsal, şunları kaydetti:

“Bende bundan sonra müşterilerimin tıraşında müzik açıyorum ve müşterilerimi o şekilde tıraş ediyorum. Bu durumdan müşterilerim de oldukça memnun kalıyorlar” .

Müzik seansı eşliğinde tıraş olduğunu belirten Ercan Durmuş, “ berberimiz, yeni bir uygulama ile tıraş başlatmış ve bizde bu gün gelerek tıraş olurken, müziği açtı ve hem oynuyor hem de bizi rahatlatıyor” dedi.

Ercan Durmuş, müziğin ruhun gıdası olduğunu ve her zaman insanı rahatlanma özelliğinin bulunduğunu, bu anlamda berberini tebrik ettiğini kaydetti.

 

 

 

 

Beypazarı’nda Bu Berber, Müşterilerini Müzikle Motive Ederek Tıraş Ediyor