Antalya Bilim Üniversitesi TEKNOFEST’te Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’ni Tanıtıyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST Ankara’da yoğun katılımla sürüyor. Etkinliğe katılan üniversitelerden Antalya Bilim Üniversitesi, kuluçka merkezi ve girişimcilikle ilgili önemli projeler sunuyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Bilim Üniversitesi TEKNOFEST’te Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’ni Tanıtıyor

ANKARA – BHA

TEKNOFEST’te son güne girilirken etkinlik Ankara, Etimesgut Havaalanı’nda devam ediyor. TEKNOFEST’e katılan üniversitelerden Antalya Bilim Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi M. Fetih Mekteplioğlu ve Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ahmet Sefa Patır üniversitenin sunduğu girişimcilik faaliyetlerini, Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’ni ve TEKNOFEST’e katılım amaçlarını Birlik Haber Ajansı’na (BHA) verdiği özel röportaj ile anlattı.

Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’nin Bütçesi 1 Milyon 485 Bin Lira

Sözlerine Antalya Bilim Üniversitesi’nin yapmış olduğu kuluçka merkezi projesini anlatarak başlayan Öğretim Görevlisi M. Fetih Mekteplioğlu, “Antalya Bilim Üniversitesi’nde öğretim görevlisiyim aynı zamanda üniversitemiz teknoloji transfer ofisinde görev yapmaktayım. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan toplamda 1 milyon 485 bin lira bütçeli Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi (TourisTech Hub) projesinini yürütücülüğünü yapmaktayım. Bu kuluçka merkezi ile turizm teknolojileri girişimlerine ev sahipliği yapıyor ve girişimlerin ticarileşme süreçlerine birebir destek oluyoruz. Bu destekler kapsamında girişimcilerimiz merkeziniz bünyesindeki paylaşımlı çalışma alanı içerisinde faaliyetlerini sürdürürken, alanında uzman ve start-up ekosisteminde deneyim mentollerimiz aracılığıyla işlerini geliştirmektedirler” dedi.

“Terzi-İşi Yöntemiyle İhtiyaca Yönelik Mentorluk Sistemi Sunmaktadır”

Üniversitenin sunmuş olduğu girişimcilik faaliyetlerine de değinen Mekteplioğlu, “Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında da temel girişimcilik, start-up girişimciliği, fikri ve sinai haklar ve turizm alanında bilgi sahibi olmaktadırlar. Her seviyedeki turizm teknolojisi girişimi için uygun olan TourisTech Hub, ön kuluçka ve hızlandırma programları kapsamında girişimlerin önce SWOT analizlerini gerçekleştirerek terzi-işi yöntemiyle ihtiyaca yönelik mentorluk sistemi sunmaktadır. Böyle girişimlerin için fona ulaşma, networking, yatırıma hazırlanma, globalleşme süreçlerine destek olmaktadır. 2023 yılı itibariyle 1. Ön kuluçka ve Hızlandırma programları tamamlanmış olup ekim ayı itibariyle TourisTech Hub girişimcileri için iki farklı demoday düzenlenecektir. Uzun vadeli hedef olarak, turizm sektöründeki problemlerin teknoloji tabanlı ürünlerle çözülmesi, bu ürünlerin satışlarının artması, yatırım alınması ve globalde ürünlerin sergilenebilmesi öngörülmüştür ve çalışmalar bu kapsamında devam etmektedir. Henüz resmi bir teknoloji geliştirme bölgesi (TGB) olmayan bu TourisTech Hub, kısa vadeli hedefte ise bunu sağlayarak girişimcilerin TGB mevzuatlarının getirmiş olduğu avantajlardan faydalabilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Antalya’da Girişimcilik Ekosistemine Yön Vermek”

Antalya Bilim Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Ahmet Sefa Patır ise TEKNOFEST’te bulunma amaçlarını ve hedeflerini şu sözlerle anlattı:

Antalya Bilim Üniversitesi’nde Teknoloji Transfer Ofisinde kısmi zamanlı çalışıp aynı zamanda okulumuzun makine mühendisliği bölümünde 4. sınıf öğrencisiyim. TEKNOFEST’de bulunma amacımız hem okulumuzun tanıtımı hem de Antalya’da üniversitemiz ve BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) destekleriyle kurmuş olduğumuz Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’ni (TourisTech Incubation Hub) tanıtmak. Hedeflerimiz arasında kurmuş olduğumuz merkez ile Antalya’da girişimcilik ekosistemine yön vermek ve Antalya’nın turizm teknolojileri alanında Türkiye’nin sembolü olmasını sağlamak vardır” dedi.

 

Antalya Bilim Üniversitesi TEKNOFEST’te Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’ni Tanıtıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir