Ankara Gölbaşı’nda Kaza: Yaya Hakları ve Trafik Kuralları İhlal Edildi

Ankara Gölbaşı'nda Melike B., alışveriş sonrası yaya yolundan geçerken, kamyonetin çarpması sonucu yaya yolunda ağır yaralandı. 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Gölbaşı’nda Kaza: Yaya Hakları ve Trafik Kuralları İhlal Edildi

ANKARA – BHA

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Melike B., alışverişten sonrası Gölbaşı Haymana yolu üzerindeki yaya yolundan geçmeye çalışırken, bir kamyonun altında kaldı. Kaldırımda park etmek yasak olmasına rağmen birçok araç tarafından yaya yolunun kapatılması ve dikkatsizce hareket eden kamyon sürücüsü, kontrolsüz bir şekilde ilerleyerek yaya yolundan geçmeye çalışan Melike B.’ yi sıkıştırarak ezdi.

Sağ ayağı diz altından kesilen Melike B., suçlu olarak gösterildi ve yaya yolunu geçtiği halde mağduriyet yaşadı. Olay yerinin güvenlik kamerası görüntüleri, Melike B.’nin yaya yolu üzerinde olduğu net bir şekilde göstermesine rağmen kaza yeri krokisinde, kaza yerinin kaldırımdan daha uzak bir yerde olduğunu gösterecek şeklinde işaretlendi. Melike B. yaya yolu üzerinde kamyonun altında 10 metre sürüklenerek ezildi.

 

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde gönderilen park yasağı ihlali hakkındaki genelgede “Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 m mesafede” olması gerektiği açıkça vurgulandığı halde ihlal eden araçlar göz ardı edildi. Yaya yolunu kullanmak isteyen yaya, kaza tutanağında yanlış kroki çizimi ile haksız bulundu. Olay yerinin kameralarına yansıyan görüntülerde, 47 yaşındaki Melike B., yaya yolunu kullanmak istedi ancak yasak olmasına rağmen yanlış park edilen araçların arasından yaya yolunu geçmeye çalışırken, yaya yolunda bir kamyonun çarpması sonucu ölüm tehlikesi atlattı.

Ankara Gölbaşı’nda Kaza: Yaya Hakları ve Trafik Kuralları İhlal Edildi