Sarıçamlıların ‘Mangal Park’ İsyanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıçamlıların ‘Mangal Park’ İsyanı

AZMİ ERTAN / ADANA – BHA

Hüseyin Sözlü döneminde Seyhan Baraj Gölü’nün Sarıçam’da kalan tarafında oluşturulan ‘Mangal Park’ bakımsızlıktan pislik yuvasına dönmüş durumda.

“Sözlü Yaptı Uludağ Koruyamadı”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında açılışı yapılan ‘Mangal Park’ın bulunduğu alanı ticarileştirmeden vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Hüseyin Sözlü, parkın en önemli özelliğinin temiz ve bakir bir alandan oluşmuş olduğunu söyledi.

Sözlü, park alanının kalitesinin sürekliliğinin sağlanması için vatandaşların yanısıra, ilçe belediyesine de büyük iş düştüğünü ifade etmişti. Sarıçam Belediyesinin ilgisizliği nedeniyle parkın pis ve bakımsız hale dönüştüğünü öne süren vatandaşlar görüşlerini sosyal medyada yayımlamak suretiyle özel bir grup oluşturdular: Grup katılımcılarının “Sarıçam Mangal Parkı çok kirli ve bakımsız. Masaların üzeri yağlı ve simsiyah olmuş, ahşaplar bütün kiri emmiş” şeklindeki paylaşımları dikkat çekiyor.

“Park Pislik ve Köpeklerin İşgalinde”

Bir grup üyesi, Mangal Park’ın başıboş köpekler tarafından istila edildiğini ifade ederken, “Köpeklerden mangal yapılabilecek durum yok. Lütfen burası için ilgi ve alaka gösterin. Masalar zımparalanıp verniklensin, köpekler toplansın ve temizlik yapılsın” ifadelerini kullandı. “Sözlü ve Uludağ arasındaki fark!” Mangal Park’a piknik yapmaya geldiğini ifade eden bir vatandaşın sözleri ise yaklaşan yerel seçimler öncesi Sarıçam Belediye Başkanı Bilal uludağ’a önemli bir uyarı gibiydi: “Bilal Uludağ hizmeti konuşmayı sever ama ‘hadi, hayata geçir de’ yapamaz. Bunu ne kendisi bilir, ne de yetişmiş kadrosu var. Allah muhafaza Adana BB başkanlığına seçilirse, işte o zaman buralardan taşınma vaktidir.”

Sarıçamlıların ‘Mangal Park’ İsyanı