Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan Su Abonelerine Çağrıda Bulundu

Kırıkkale'nin Hasandede köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısı hakkında açıklamada bulunan köy muhtarı Hasan Özcan suyun yeterli olmasına rağmen vatandaşın kullanım hatalarından dolayı köyde su sıkıntısı baş gösterdiğini dile getirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan Su Abonelerine Çağrıda Bulundu

KIRIKKALE – BHA

Kırıkkale Belediyesi’ne ait Yeşil Vadi Su Birliğinden köye gelen suyun yeterli olmasına rağmen vatandaşların yaz aylarında içme suyunu, tarım arazilerinde ve bahçede kullandığı için gelen suyun yeterli olmadığından yakındı.

Bilinçsiz Kullanım Var

Köyde 1080, normal aktif olarak da 800 içme suyu abonesi bulunduğunu ifade eden Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan içme suyu kanal patlaklarında ve arızalarında İl Özel İdaresinin araç ve personellerinin anında müdahale ederek sorunu çözdüğünü ifade etti.Suyu amacı dışında kullanan abonelere sitem eden köy muhtarı Özcan yaptığı açıklamada şöyle konuştu.” Her yıl yaz aylarında abonelerin bir kısmının bahçelerini sulamasından dolayı depodan yeterli gelen suyumuz içme suyu olarak yetmemektedir.”

Gece Denetim Yapılıyor

Özcan açıklamasının devamında “Bunun sebebi bilinçsizce kullanılan içme sularıdır .Zabıta gibi geceleri denetimi yapıyorum ve bahçesini sulayan vatandaşları uyarıyorum. Buradan bir defa daha çağrıda bulunuyorum. Bahçenizi içme suyuyla sulamayın. Bu su tarım arazisi suyu değil. Kullanım için ayrılmış sudur .Bahçenizi içme suyu ile sulamayın siz de, komşunuzda susuz kalmayın” dedi

Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan Su Abonelerine Çağrıda Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir