Depremzede Esnafların Borçları 6 Ay Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremzede Esnafların Borçları 6 Ay Ertelendi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde depremzede esnaf ve sanatkarlara yönelik alınan karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararla, depremden etkilenen esnaf ve sanatkara Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi tarafından kullandırılan düşük faizli kredi borçlarının ödeme süresi 6 ay daha ertelendi. Bölgede yaşanan asrın felaketinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra açıklanan toplam maliyetin 2 trilyon liranın üzerinde olduğu belirtildi.

64 Bin 191 Kişinin Kredi Borcu Ertelendi

Şimdiye kadar bölge esnafının krediye rahat ulaşmasının önü açılmış ve Halk Bankası tarafından 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli, 250 bin liraya kadar limitli deprem destek kredisi sağlanmıştı. Ancak bu kararla, depremzede esnafın 9 buçuk milyar lira kredi bakiyesi bulunan 64 bin 191 kişinin kredi borcu vade ödemesi, 6 Ağustos tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce yaptığı açıklamada “Kredi ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu şekilde, depremden etkilenen esnafın kredi borçları için tahakkuk edecek faiz tutarı da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Kredi ödeme planı doğrultusunda kalan tüm taksitler de 6 ay süreyle ötelenecek. Ayrıca, erteleme süresince düşük faizli kredi de banka tarafından açılabilecektir.

Depremzede Esnafların Borçları 6 Ay Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir