ADÜ Rektörü, Ziraat Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Ziraat Fakültesinde incelemelerde bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADÜ Rektörü, Ziraat Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Gerçekleşen ziyarette, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ile Rektör Yardımcılarına, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaptan ile Fakülte Sekreteri Ahmet Alkanat eşlik etti.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakültede bulunan bölümler ile teknik ve fiziki imkânlar hakkında açıklama yaparken eğitim-öğretim ile gerçekleşen ve devam eden projelerle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Binanın teknik durumu ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi alan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Ziraat Fakültesi’nin bitkisel üretim alanlarında, hayvansal üretim ve süt işletme tesislerinde; Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARBİYOMER) ve bölümlere ait laboratuvarlarda yürütülen araştırmalar hakkında bilgi alarak fiziksel olanaklar ile ilgili incelemelerde bulundu.

Ziraat Fakültesinde ziyaret sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Rektör Kent, “Üniversitemizin önemli fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesinin örnek teşkil eden laboratuvarında eksiklikler bulunmamakla beraber laboratuvarda son teknolojiyle donatılmış cihazlar kullanılmaktadır. Hayvancılık ve tarım üretiminde başarı kaydeden fakültemiz çalışmaları neticesinde, Türkiye’de bir ilk olacak olan tohum işleme projesi yapılacaktır. Tarımın gelişmesi için çok önemli bir unsur olan tohumun üretiminde bizler de üstümüze düşeni yapacağız. Bu proje sayesinde Türkiye’nin yurtdışına bağımlılığını azaltmayı planlıyoruz” dedi.

Ziraat Fakültesinin idari ve akademik personeli ile görüşen Rektör Bülent Kent, fakülte ziyaretinin ardından Adnan Menderes Müzesi’ni gezerek bilgi aldı.

ADÜ Rektörü, Ziraat Fakültesinde İncelemelerde Bulundu