Tokat OSB’ye Tasarruf Etmek İçin Mi Müdür Atanmıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat OSB’ye Tasarruf Etmek İçin Mi Müdür Atanmıyor?

Tokat Organize Bölgesi Müdürlüğü yaklaşık 6 aydır müdürü olmadan işlemlerine devam ediyor.

Eski müdür Ayhan Yılmaz’ın emekli olması ile boşalan, Tokat Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğüne 6 aydır bir atama yapılmıyor. Tokat OSB; Organize Sanayi Bölgesi, iş, istihdam, ekonomi, fiziki alan, fabrika vs. gibi şehrin ekonomik yapısında hüküm sahibi yerin başında müdür olmaması eleştiri konusu olmaya başladı.

 

Gelişmekte olan ülkelerin birincil öncelikleri arasında OSB’lerin yer alması hiç tartışılmaz konulardır.  Tokat gibi daha çok tarım ve tarımsal sanayiye ağırlık vermiş şehirlerde bile OSB’lerin varlığı şehrin ekonomik zenginliğinin de bir göstergesidir. Şehirlerin ulusal ve uluslar arası ticaretlerinde ön planda yer alan bu sanayi bölgeleri ekonomik açıdan verimlilik sağladığı gibi, istihdam açısından da önemini her geçen gün artırmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Tokat Organize Sanayi Müdürlüğünde Müdür mevkisinin boş olması bizim için endişe verici bir konu. Tokat OSB’de geçen sürede olumsuz bir hareketin yansımamış olması işlerin çok doğru veya çok yanlış yapıldığını da göstermiyor. En doğru bilgiyi verecek olan makam nihayetinde boş. Yapılması gereken rutin işlemler dışında planlı işlerin ne aşamada olduğu merak konusu olabilir. Özellik üçüncü sanayi bölgesinde durum nedir? Buna kim hangi sıfatla cevap verebilir. Ya da bölge içerisindeki yatırımcının yapılması gereken işlemleri hangi aşama da nasıl bekletiliyor, bunlar işin bilinmezlik kısmı. Kanunu yapan buraya bir müdürlük makamı vermiş ise bunu en kısa yoldan liyakate uygun bir kişi ile çözmek kadar kolay bir iş olmasa gerek.

 

Organize Sanayi Bölgesinde yer alan yatırımcılar umuyoruz ki en kısa sürede müdürlüğe yeni bir müdür atamanın yapılmasını sabırsızlıkla bekliyorlardır. Bu atama OSB içerisinde konuşulan tasarruf tedbirleri için ilk eylem müdürden başlandı söylemlerinin de sonunu getirecek.

Tokat OSB’ye Tasarruf Etmek İçin Mi Müdür Atanmıyor?