Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı: Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Ağustos ayı itibarıyla başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı: Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Görüşmelerin ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan‘ın açılış konuşmasıyla gerçekleşti. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin birçok alanda önemli gelişmeler yaşadığını ve 85 milyon vatandaşın sosyal koruma kapsamına alındığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ve etkin kamu yönetimi teşkilatlarının önemine değinen Bakan Işıkhan, toplumsal barışı ve huzuru tesis eden yönetim anlayışını benimsediklerini belirtti.

COVID-19 pandemisinin olumsuz etkilerinden bahseden Bakan Işıkhan, pandemi döneminde alınan önlemler ve kamu görevlilerinin özverili çalışmalarıyla bu sürecin üstesinden gelindiğini ifade etti. Sağlık ve sosyal güvenlik altyapısının güçlülüğüne dikkat çeken Bakan Işıkhan, kamuda ulaşılan yüzde 75’lik sendikalaşma oranının büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmelerde ilk olarak hizmet kollarının taleplerinin müzakere edileceği ve ardından memur ve memur emeklilerini genelini ilgilendiren taleplerin görüşüleceği belirtildi. Yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen’in bu süreçte temsil edeceği bildirildi.

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi‘ne dair taleplerini geçtiğimiz haftalarda açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış talebinde bulunmuştu. 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Görüşmeler, Ağustos ayı boyunca devam edecek.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı: Bakan Işıkhan’dan Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir