Son Günlük Baskı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Günlük Baskı

Aydın’da çeyrek asırdır yayın hayatını sürdüren DENGE Gazetesi, günlük baskısını bugünden itibaren sona erdiriyor. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Emin Aydın, “Yayın hayatımıza dijital ortamda, çok daha güçlü devam edeceğiz” dedi.

Aydın’da 22 Temmuz 1998’den bu yana yayınlanan DENGE Gazetesi’nin günlük baskısını sona erdirme kararına ilişkin bir yazı kaleme alan gazetemizin İmtiyaz Sahibi Emin Aydın, “Bugün Aydın Denge Gazetesinin günlük olarak basılacağı son gün. Belki ilerleyen dönemlerde haftada bir ya da iki, ihtiyaca göre kağıt baskılarımız olacak. Günlük baskıyı sonlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇOK ZOR BİR KARAR”
DENGE’nin günlük baskısını sona erdirmesinin kendileri için zor bir karar olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu bizim için çok zor bir karar. 1998 yılında ayda bir basılarak yayın hayatına başlayan, 2000 yılında günlüğe dönen Aydın Denge Gazetesi, çeyrek asırdır okuyucusuna ulaşıyor.
İnternet haber sitesi ile de dünyanın ve ülkenin her yerinden erişim alan Aydın Denge Gazetesi şehrin gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmeler, kağıt gazeteye olan rağbeti azalttı.
Pandemi yasaklarından önce günlük üç bine yakın gazete satıyorduk. Pandemi sürecinde kahvehaneler kapandı, açıldığında gazete yasaklandı. Bizim dağıtıcılar genelde manav oldu.
Gazete dağıtımı ile geçimini sağlayan emekçiler alternatif kazanç kapıları edinince, hayat normale döndüğünde bizim dağıtım sistemi normale dönemedi. Birçok ilçede abone dağıtımı kalmadı.
Efeler, Çine, Yenipazar gibi yerlerde dağıtımımız devam etse de birçok abonemiz, ‘İnternetten okuyoruz’ diyerek aboneliklerini iptal etti. Geldiğimiz noktada, satışımız 500’ün de altına düşer oldu.
Türkiye’de yerellerin yanı sıra yaygın gazeteler de bizim gibi büyük tiraj kayıpları yaşadı. Çünkü çağ değişti. Artık kağıda ihtiyaç duymadan, elindeki telefondan insanımız haber ve yazılara erişebilir oldu” dedi.
“AYDIN’DAKİ YEREL GAZETE SAHİPLERİNİN ORTAK KARARI”
DENGE’nin günlük baskısını sona erdirmesinin, Aydın’daki yerel gazete sahipleriyle yapılan toplantıda alındığını da belirten Emin Aydın, “Aydın’da günlük yayın yapan beş gazetenin yöneticileri ile oturduk, daha kaliteli kağıt gazetenin çıkması için neler yapılabileceğini tartıştık.
Sayının azalması halinde, kalan gazetelerin resmi ilan gelirlerinin artacağına karar verdik. Bu sürece biz Aydın Denge Gazetesi olarak öncülük etmek istedik. Kağıt baskımızda resmi ilan hakkımızdan feragat ediyoruz. O yüzden günlük kağıt baskımızı sonlandırıyoruz. Tüm enerjimizi www.aydindenge.com.tr adlı internet haber sitemize yönlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Günlük Baskı