ARDAHANLI GASTRONOMİ ÖĞRETMENİ BESTE SEZER: KAZ ETİ YEMEĞİ İLE ALTIN MADALYA KAZANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHANLI GASTRONOMİ ÖĞRETMENİ BESTE SEZER: KAZ ETİ YEMEĞİ İLE ALTIN MADALYA KAZANDIAnkara Kültür Merkezi Başkent Millet Bahçesinde bu yıl 6’ıncısı yapılan Geleneksel Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ne katılan Gastronomi öğretmeni Beste Sezer, kaz eti yemeğiyle yoğun ilgi gördü.
 
Geleneksel olarak servis edilen kaz eti yemeğini uluslararası yarışmalarda daha modernize bir şekilde farklı bir yorumla temsil ettiğini açıklayan Özel Türsab Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yiyecek ve içecek hizmetleri Öğretmeni Beste Sezer, bu uygulama sayesinde uluslararası yarışmalarda karşılık bulunduğu söyledi.
 
Sezer: “Gastronomi, insanların yeme içme üzerine yapılan bir olgudur. Biz öğrencilerimize bunları öğretiyoruz. Uluslararası gastronomide Mutfak Yıldızları buluşmasında Antalya’da Modern Türk Mutfağında gümüş madalya kazandım ve şefler düzeyi en iyi Şef kategorisinde Bronz madalya kazandım. Burada amacım Ardahan mutfağının tanıtımını gerçekleştirmek. Uluslararası arenalarda Ardahan mutfağını daha iyi yerlere getirmek baş amaçlarımdan bir tanesi, okulumuz ve öğrencilerimiz ile birlikte biz bu tarz yarışmalara katılmaktayız. Onun dışında Kaz etinin genellikle Ardahan mutfağında geleneksel şekilde yapıldığını biliyoruz.
Benim buradaki amacım Ardahan kazını ve Ardahan mutfağını dünyaya tanıtmaktır. Pelverdemiz, kaşar peynirimiz, balımız ve kaz etimiz var. Bunların coğrafi işaretli ürünleri olduğunu biliyoruz. Bunlarla birlikte uluslararası mecralarda onları modern bir şekilde sunumunu yapmak yani geleneksel evet ama onu modernize bir şekilde uluslararası yarışmalarda ve uluslararası şeflere tanıtımını yapmak en büyük hedeflerimden biridir” dedi.
 
Gastronomi alanında Ardahan mutfağının çok iyi olduğunu, Ardahan mutfağını en iyi şekilde temsil etmek istediğini açıklayan Sezer, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Geleneksel şekilde servis edilen kaz etimizi uluslararası yarışmalarda daha modernize bir şekilde farklı bir yorumla temsil ettiğimiz için uluslararası yarışmalarda karşılık bulunduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası yarışmalarda ki Şeflerde bunu çok fazla önemsiyor.
Hem geleneksel hem modern hem Coğrafi İşaretli ürün hem de uygun bir sunumla ve teknikle biz yarışmalarda öğrencilerimiz ile birlikte mutfağımızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Onun dışında geçen sene de İstanbul’da 18’ncisi gerçekleşen uluslararası Gastronomi Festivali’nde de yine kaz eti ile hem Altın madalya kazandım aynı şekilde pelverde ile de Restaurant tatlı tabağı kategorisin de Bronz madalya kazanarak Türksab Mesleki ve Teknik Lisesine ile Ardahan mutfağına ödülleri kazandırdım.” (Özkan Karakaya)

ARDAHANLI GASTRONOMİ ÖĞRETMENİ BESTE SEZER: KAZ ETİ YEMEĞİ İLE ALTIN MADALYA KAZANDI