Bursa’da Gerçekleşen Sahte Emeklilik Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Gerçekleşen Sahte Emeklilik Operasyonu

Bursa’da son günlerde ortaya çıkan olayda, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sağlam veya düşük engelli oranına sahip kişilerin usulsüz yollarla yüksek oranlı engelli raporları aldığı ihbarı üzerine Nitelikli Dolandırıcılık ve Rüşvet suçlarından soruşturma başlattı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Kamu Görevlileri de dahil olmak üzere toplam 9 şüpheli şahsın sahte engelli raporları düzenleyerek malulen emeklilik, araç alımında ÖTV muafiyeti, ücretsiz ulaşım kartı ve evde bakım ücreti gibi engellilere sağlanan haklardan yararlandıkları tespit edildi. Ayrıca, şüpheli şahısların engelli raporu vaadiyle birçok vatandaşı da dolandırdığı ortaya çıktı.

Şüpheli kişilerin, Sahte Engelli Raporu alınacak kişilerin adına hastanelerden randevular aldıkları, ancak tahlil ve doktor muayenelerine katılmadan önce yönlendirilerek sahte raporlar elde ettikleri belirlendi. Eskiden düşük çıkan engelli raporlarının şüpheli şahıslarca usulsüz işlemlerle yükseltilerek malulen emekli edildikleri de suçlamalar arasındaydı.

Y.Ş (47), C.K (48), H.Y (42), Ş.Ö (38), F.V (39), H.M (59), A.O (48), H.Y (44), A.O.Y (44),  isimli kişiler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği’nin titiz teknik ve fiziki çalışmaları sonucunda 25.07.2023 tarihinde eş zamanlı bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin suçları, sahte belge düzenleme ve sağlık sektöründe yasa dışı faaliyetler yürütmeyle ilgiliydi.

Yapılan aramalarda, birçok doktora ait sahte kaşeler, çeşitli muayene evrakları ve başka kişilere ait sağlık kurulu raporları gibi sahte belgeler ele geçirildi. Bu sahte belgelerin kullanılarak çeşitli yasadışı işlemler gerçekleştirildiği belirlendi.

Şüpheliler, sağlık alanında yürütülen bu organize suç örgütünün üyeleri olarak görülüyor ve mali suçlar büro amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında adli makamlara sevk edildi. Adaletin sağlanması için adli süreç başlatıldı ve şüpheli kişiler 28.07.2023 tarihinde adli makamlara sevk edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonun tamamen sonuçlandırılması için titizlikle çalıştıklarını ve suç örgütünün tüm üyelerinin adalet önünde hesap vermelerini sağlayacaklarını vurguladı. Aynı zamanda, vatandaşların benzer dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarla karşılaştıklarında yetkililere başvurmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Toplumun sağlığını riske atan bu tür organize suç faaliyetlerine karşı mücadelenin devam edeceği ve yasa dışı faaliyetlerin tespiti ve önlenmesi için güvenlik birimlerinin kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. Halkın güvenliği ve sağlığının korunması, hukukun üstünlüğüne olan inancın pekiştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Bursa’da Gerçekleşen Sahte Emeklilik Operasyonu