Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu Mücadele Hak Mücadelesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu: “Bu Mücadele Hak Mücadelesi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu duruma destek vermek amacıyla CHP’li vekiller Özgür Özel, Ali Mahir Başarır, Semra Dinçer, Suat Özçağdaş, Eren Erdem, Ali Gökçek, Gökan Zeybek, Mahmut Tanal, Mustafa Sarıgül, Gizem Özcan, Utku Çakırözer, Mehmet Tahtasız, Barış Karadeniz, Sibel Suiçmez, Elvan Işıkgezmiş, Hüseyin Yıldız, Aşkın Genç, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun, Orhan Sarıbal, Namık Tan gibi bir heyetle birlikte bölgeye gitti.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kesim faaliyetlerinin yeniden başladı. Köy halkı, bu duruma karşı 4 gün boyunca direniş göstermeye başladı. Şirketin ağaç kesimine jandarma eşliğinde devam ettiği ve buna rağmen köylülerin protestoları ve itirazlarına rağmen ormanın 4 gündür tahrip edildi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Akbelen ormanındaki protestoya destek vermek için alana gitti.

Köylüler, Kılıçdaroğlu’nu “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı.

“Ormanlarımızı ve Canlıları Korumak Zorundayız”

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada;

“Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrenmem değil, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak içindir. Benim Ankara’da konuşmamın önemi yok, sizin konuşmanız önemli. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değildir, 85 milyonun ağacıdır. Burayı sizler kadar iyi biliyorum dersem doğru söylemem. Ama ormanı bilen birisiyim. O orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar var, kaplumbağalar var, binlerce canlı var. Her birinin hakkını hukukunu korumazsam görevimi yapmamış olurum.

Ağacı kestiğinizde duyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde habitatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Heyetin kesim alanına gitmek için hareket ettiği sırada köylülerin arabaya binmeme çağrısı üzerine “Arabaya değil, barikata” sloganları atıldı. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet kesim alanına gitti. Jandarmanın içeri girişine izin verirken, arkadan girmeye çalışan köylülere cop ve biber gazıyla müdahale edildi ve 3 kişi gözaltına alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu Mücadele Hak Mücadelesi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir