Depremden Etkilenen Bazı İl ve İlçelerde ”Mücbir Sebep Hali” Düzenlemesi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, deprem bölgesi Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde ve Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçesinde 'mücbir sebep hali' uzatıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremden Etkilenen Bazı İl ve İlçelerde ”Mücbir Sebep Hali” Düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep‘in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebep hali, 30 Kasım 2023’e kadar uzatıldı.

Karara göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki dairelere (alacaklı idarelere) borçlu olanların mücbir sebep hallerinin devam ettiği süre içinde, gereken taksitleri ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Karar kapsamında 6 Şubat 2023 ile 30 Kasım 2023 tarihleri arasında belirtilen dairelere borçlu olanların ödemesi gereken taksitlerden birincisinin ödeme süresi mücbir sebep halinin sona erdiği ayda dolacak. Borçlular, sonraki taksitlerini takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödeyecek, yapılandırılan borçların aylık ödemesi gereken taksitleri ise mücbir sebep halinin sona erdiği aydan itibaren başlayarak aylık taksitler halinde ödenecek.

 

 

Depremden Etkilenen Bazı İl ve İlçelerde ”Mücbir Sebep Hali” Düzenlemesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir