Vali Mustafa Masatlı Hataylı Gazeteciler ile Buluştu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Mustafa Masatlı Hataylı Gazeteciler ile Buluştu

Ersan ÇALIŞKAN / HATAY – BHA

Vali Mustafa Masatlı, Hatay Defne ilçesi Byblos Wedding Garden Cafe Restoran’da gerçekleştirilen organizasyonda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü dolayısıyla, doğru, tarafsız, ilkeli ve özgür basının varlığının demokrasi tarihi açısından oldukça hayatî ve vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu söyleyerek günlerini kutladı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Basının, toplumda farkındalığı artırmak, toplumu doğru istikametlere  kanalize etmek ve aydınlatmak gibi önemli görev icra etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi basın, ‘milletin müşterek sesidir. Basın, bir anlamda gücünü ait olduğu toplumun dinamik değerlerinden alır ve bu değerlerin korunması adına kendi üzerine düşeni hakkaniyet anlayışıyla yapar. Bunu yaparken de kendi hür vicdanının sesine kulak verir.

Bir ülkenin basını özgürse o toplum daha gelişmiş, farkındalığı daha artmış, demokrasisine daha bağlanmış, insan hak ve hürriyetini daha önceliği kabul etmiş demektir. Tüm bunlar, medeni toplumların özellikleridir. Temennim o ki, basın mensuplarımızın bahtına hep güzel şeylerin haberini yapmak düşer” diye belirtti.

Konuşmanın ardından Vali Masatlı, gazetecilerle soru cevap şeklinde sohbet etti.

Program sonunda, Vali Masatlı, basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ kutlayarak hediye takdim etti.

Vali Mustafa Masatlı Hataylı Gazeteciler ile Buluştu