Gazi Üniversitesi Geleceğin Sanat Eğitimcisi Adaylarını Bekliyor

Üniversiteli olma hayali kuran milyonlarca genç, ilgi duydukları meslek alanları ile birlikte özel yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilecekleri bölümleri de şimdiden araştırmaya başladılar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazi Üniversitesi Geleceğin Sanat Eğitimcisi Adaylarını Bekliyor

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası tercih maratonu hızla yaklaşırken gözler özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere de yönelmiş durumda. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerden biri de Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı.

Gazi Üniversitesi’nin kuruluşu 1926, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın ilk öğrencilerini alması ise 1932 yılına kadar uzanıyor. Gazi Resim-iş Eğitimi Ana Bilim Dalı Türkiye’nin dört bir yanına  sanatçı ve sanat eğitimcilerini, pek çok sanat eğitimi kurumunun da akademik kadrolarını yetiştirmiş olmasıyla biliniyor.

Bu bölümden başarıyla mezun olanlar, MEB’e bağlı resmi ve özel okullarda Görsel Sanatlar öğretmenliği yapabilmelerinin yanı sıra çeşitli resmi ve özel kurumlarda sanatçı, tasarımcı, grafiker olarak da istihdam ediliyor.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulmuş ve Türkiye’nin Sanat Eğitimcisi yetiştiren ilk kurumu olan Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı başvuru tarihleri 24- 28 Temmuz tarihleri arasında www.gazi.edu.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Adayların, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekiyor. Özel yetenek sınavları ise 16-17-18 Ağustos tarihlerinde  Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesindeki Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı binasında desen ve imgesel sınavı olmak üzere iki oturum olarak yapılacak. Öğrenci Kontenjanı ise 70 kişi olarak belirlendi.

Gazi Üniversitesi Geleceğin Sanat Eğitimcisi Adaylarını Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir