TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bağımsızlık Bizim Milli Karakterimizdir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongresinin 104. Yıl Dönümü Programı'nda açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bağımsızlık Bizim Milli Karakterimizdir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum’da gerçekleştirilen Erzurum Kongresinin 104. Yıl Dönümü Programı’nda açıklamalarda bulundu.

Erzurum Kongresi’nin tarihimizde çok önemli dersler çıkarabileceğimiz bir olay olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bağımsızlığın milli bir karakter olduğunun da altını çizdi.

Kurtulmuş’un konuşmasından satır başları şöyle:

”İşgale uğramış, kazması küreği dahi kalmamış bir milletin ‘ya Allah’ diyerek ayağa kalktığı ve yeniden özgürlük, istiklal ve istikbal mücadelesini verdiği o günlerin tarihi dönüm noktalarından birisi Erzurum Kongresi’dir.”

”Hem Türkiye’nin hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını sonuna kadar korumak ve burada çıkarılacak doğalgaz ve petrollerle birlikte Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs’ımızın gelişmesini sağlamak Erzurum Kongresi ruhunun bize öğrettiği Misak-ı Milli’yi korumanın şartlarından birisidir.”

”Bütün dünya ülkeleri, hele ki dünyada büyük iddiaları olan büyük ülkelerin uzayda yarış yaparken, uzayda büyük bir mücadele verirken Türkiye’nin bundan geri kalması kendi sınırlarını koruyabilme kabiliyetini azaltacak bir husustur. Onun için diyoruz ki dün misak-ı milli ne kadar önemliyse bugün uzay Vatan’da o kadar önemlidir.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bağımsızlık Bizim Milli Karakterimizdir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir