Hatay’da Depremzede Çocuklar İçin Wushu Turnuvası Düzenlendi

Türkiye Wushu Federasyon’un destekleriyle Hatay’da depremzede çocuklar için Wushu Kung Fu Budokaido Turnuvası düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da Depremzede Çocuklar İçin Wushu Turnuvası Düzenlendi

BHA SPOR SERVİSİ

Hatay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında depremzede çocuklar için Hatay Merkez Spor Salonu’nda Wushu Kung Fu Budokaido Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Yayladağ, Kırıkhan, Reyhanlı, İskendurun ve Altınözü ilçelerinden gelen çocuklar katılım sağladı.

Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Ahmet Kural, turnuva ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çadır kentlerde yaşayan depremzede çocukların psikolojiklerini toparlamak amacıyla turnuvanın önemini belirten Kural, “Böyle bir turnuvayı düzenlemekle büyük bir başarıya imza attık. Çocuklarımızın deprem sonrası çadırdan başarıya uzanan yolu oldu.  Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Hatay Merkez Spor Salonu’nda federasyonumuzun destekleriyle bu faaliyeti gerçekleştirdik. Bu deprem sonrası çocuklar için bir motivasyon olmuştur. Çocukların bütün psikolojik sorunları şu an bu sporla bertaraf olmuştur. Amacımız birçok faaliyete imza atıp Hatay’da bu sportif faaliyetleri kuvvetlendirmek ve geliştirmektir. Bugün ki yaptığımız müsabakayı genel anlamıyla 23 Temmuz yani Hatay’ın kurtuluşunu ifade ettiği için gerçekleştirdik. İlçelerimizden gelen sporcularımız oldu. Yayladağ, Kırıkhan, Reyhanlı, İskendurun ve Altınözü ilçelerinden büyük bir katılım gerçekleşti. Çocuklarımız burada mutlu oldular. Hem çocuklarımızı sportif faaliyetlere yönlendirdik hem de deprem ile iç içe yaşayan çocuklarımızı, gençlerimizi, sporcularımızı bu ortamlara çekerek yeniden bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

Hatay’da Depremzede Çocuklar İçin Wushu Turnuvası Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir