Bir İlk: Kırıkkale’de Amerikan Futbolu

Kırıkkale'de spor sahalarında zenginlik kendini göstermeye başladı. Ferdi sporlarda çok sayıda yeni spor dalı hayata geçerken takım sporlarında ise Amerikan Futbolu oynanmaya başlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BHA-Ercihan ÇAKMAK

Bir İlk: Kırıkkale’de Amerikan Futbolu

Kırıkkale‘de spor sahalarında zenginlik kendini göstermeye başladı. Ferdi sporlarda çok sayıda yeni spor dalı hayata geçerken takım sporlarında ise Amerikan Futbolu oynanmaya başlandı.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Amerikan Futbol Takımı ilk defa resmi maçına çıktı. Yahşihan Sentetik Halı Sahada yapılan maçta 53’e yakın oyuncu görev aldı . Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Amerikan Futbol Kulübü takımında daha çok üniversiteli gençler oyuncu olarak görev aldı. Takımın yaklaşık bir buçuk yıldır antrenman yaparak lige hazırlandığı belirtildi.

Kırıkkale ve Kırıkkale spor camiasının pek alışkın olmadığı maçta renkli görüntüler ortaya çıktı. Seyirciler Kırıkkale‘de oynanan maçı merak içinde takip ettiler.

Maç sonrasında Kırıkkale Amerikan Futbol Takım Antrenörü Oguz Ören şu açıklamayı yaptı; Çıkmış olduğumuz ilk resmi maçımız , Uludağ Timsahlar Spor Kulübü Korumalı Futbol Takımının 22-0 (futbol skoru olarak 3-0) lık üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. İkinci hafta müsabakamız, fikstürde bir değişiklik yapılmadığı takdirde 12-13 Ağustos hafta sonu, Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü ile Ankara‘da Beytepe Sahasında, üçüncü hafta ve son grup müsabakamızın ise, 25-26 Ağustos hafta sonu kendi evimizde İstanbul Üniversitesi Spor Kulübüne karşı oynanması planlanmıştır.” dedi. Müsabakayı Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve Yahşihan İlçe Müdürü Mustafa Ölmez birlikte izlediler . Seyirci arasında bayanların fazla olması dikkat çekti .Seyirciler Kırıkkale’de oynanacak 2’nci Amerikan
Futbol maçı müsabakasını şimdiden merakla beklemeye başladı.

Bir İlk: Kırıkkale’de Amerikan Futbolu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir