Aydın’lılar Yediklerine Dikkat Ediyor mu?

Türkiye obezite basamaklarını hızla tırmanırken pek çok insan birçok kez diyet girişiminde bulunuyor ama sonuç alamıyor. Üstelik kilo, birtakım hastalıkları beraberinde getiriyor. Peki Aydınlı vatandaşlar yediklerine dikkat ediyor mu? Aydınlı vatandaşlara mikrofon uzattık.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydınlı’lar Yediklerine Dikkat Ediyor mu?

Türkiye obezite basamaklarını hızla tırmanırken pek çok insan birçok kez diyet girişiminde bulunuyor ama sonuç alamıyor. Üstelik kilo, birtakım hastalıkları beraberinde getiriyor. Peki Aydınlı vatandaşlar yediklerine dikkat ediyor mu? Aydınlı vatandaşlara mikrofon uzattık.

Mesleği nedeniyle yediklerine çok fazla dikkat edemediğini belirten Esra Çöğür, “İşim dolayısıyla sürekli il dışında olduğum için yediklerime dikkat edemiyorum. Ama elimden geldiğince özen göstermeye çalışıyorum. Fast food yiyecekleri seviyorum, kalori hesaplaması yapmıyorum açıkçası. Ama bol su tüketiyorum” dedi.

“GENÇLER DAHA ÇOK FAST FOOD YİYECEKLERE YÖNELİYORLAR AMA SAĞLIKLI BESLENMELERİ GEREKİYOR”

Sağlıklı beslenmeye özen gösterdiğini ve hastalığı dolayısıyla da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Şennur Nalbant, “Ben yediklerime çok dikkat ediyorum. Gençler daha çok fast food yiyeceklere yöneliyorlar ama sağlıklı beslenmeleri gerekiyor. Ben tansiyon hastayım dikkat etmemde lazım o yüzden dışarıdan çok fazla yemek yemiyorum” diye konuştu. Aydınlı vatandaş Aynur Türken ise, “Ben yediklerime dikkat ettiğimi düşünüyorum. Sağlıksız besinler yemiyorum dengeli besleniyorum. Spor yapmaya özen gösteriyorum. Yediklerimin kalorisini hesaplamıyorum çünkü çok az yiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YEDİKLERİME DİKKAT ETTİM VE BAŞARDIM”

Yaklaşık 130 kilogramdan düzenli ve sağlıklı beslenme ile 58 kilogram verdiğini söyleyen Mert Döver, “Yediklerime dikkat ettim ve başardım. Şu an da yine çok dikkat etmiyorum ama dikkat etmeye çalışacağım. Çünkü yine bayağı bir kilo aldım. Herkese sağlıklı beslenmeyi tavsiye ederim. Aydın çok sıcak o yüzden fazla yemek yenmiyor zaten. Ama çok yemek yiyende var. Ben kendi diyetimi kendim planlamıştım. Hiçbir destek almadan kendim kilo verdim. Şimdi tekrar zayıflamak için hedefim var. Kilo vereceğim, zayıflık çok iyi bir şey bence. Çünkü üstümden bayağı bir yük kalktı hareketlerim kolaylaştı. Herkese de tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“AKŞAM SERİNLİKTE YÜRÜYÜŞ YAPABİLİRLER”

Herkesin spor yapması gerektiğinin altını çizen Caner Kaştaş, “Ben öğünlerime dikkat ediyorum. Aynı zamanda sporcuyum zaten. Dikkat etmeyi herkese de tavsiye ediyorum. Örneğin; gündüz sıcak olduğu için insanlar dışarı çıkmıyor olabilir ama akşam serinlikte yürüyüş yapabilirler. Yediklerine dikkat etmeliler. Boş vakti olan insanlar spor salonlarına da gidebilirler. Kilo almak istemeyenler hamburger, pizza ve benzeri yiyeceklerden uzak durmalılar. Ben bunları tüketmiyorum yağlı yiyeceklerden uzak duruyorum. İnsanlara da uzak durmalarını öneriyorum” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE DE DOĞRU BESLENMEYE YÖNELİK ÇOK FAZLA TEŞVİK YOK”

İnsanların düzenli beslenme konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını aktaran Orhan Yaman, şunları söyledi; “Genellikle çoğu insan yediğine içtiğine çok dikkat edemiyor. Bu birazda ekonomi yüzünden tabi ki. İnsanların bu konuda sıkıntıları var. Ben kendim dikkat etmeye çalışıyorum. Sürekli olarak dikkat etmiyorum ama spor yapmaya çalışıyorum. Ülkemizde de doğru beslenmeye yönelik çok fazla bir teşvik yok. İnsanlar çok dikkat edemiyorlar. Şu anda ben bir eğitimdeyim. Orada yemek kalorileri de belli zaten. O yüzden ben kalorilere bakabiliyorum ama insanların kalori hesabı yaptığını ve çok fazla bilgilerin olduğunu da düşünmüyorum. Bu konuda bilgi eksikliği var. İnsanları biraz daha bilgilendirmek daha iyi olur.”

Aydın’lılar Yediklerine Dikkat Ediyor mu?