Başkentin Beypazarı İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Başkent'in Beypazarı İlçesinde çeşitli programlarla kutlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkentin Beypazarı İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Yaşar TONBAK/ANKARA – BHA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları gece saat 22.00 de 15 Temmuz demokrasi şehitleri meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlarken, ilçe müftülüğü din görevlileri Kuran tilavetinde bulundu. Ardından da İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler için dua yaptı.

Beypazarı Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü İlahi gurubu sahne alarak, çeşitli ilahileri seslendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği sanatçıları-Kahramanlık türküleri konseriyle gece sürdü.

Türk Tasavvuf Müziği Konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya, Türk Tasavvuf Müziği topluluğu geldiği 16 kişilik ekiple, Beypazarı İlçesinde tasavvuf müziği eşliğinde semah gösterilerinde bulunurken, vatandaşında beğenisini aldı.

Kaymakam Oktay Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bütün gezilerimizin ve şehitlerimizin, rahmetle ve minnetle anıyor, hepsini saygı ile anıyorum” dedi.

Kaymakam Oktay Erdoğan Konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

“Bundan 7 yıl önce yine bu alanda, ülkemizin 4 bir tarafında meydanlarda, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin demokrasiye sahip çıkma günüdür”, dediği andan itibaren günlerce, hatta aylarca süren demokrasi nöbetleriyle bir Temmuz mevsimini geçirdik. O gün olduğu gibi, bu günde yine meydanları doldurarak demokrasiye sahip çıktınız. Bizler o gün olduğu gibi bu günde yine aynı mesajları veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyetimize, istikbalimize ve istiklalimize yönelik fetö terör örgütünün yaptığı kalkışmanın önlenmesi andına yaptığı o çağrıyı, bizlerde yenileyerek, tekrar gönülden sahip çıktığımızın göstergesidir.”

Gece saat 00.03’te, ilçede bulunan tüm camilerde Sela okundu. 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı’nda bulunan herkese, belediye ekipleri tarafından kaselerle çorba dağıtımı yapıldı.

Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Gece ilerleyen saatlerde Demokrasi nöbeti tutulması başlarken, demokrasi nöbeti sabah ezanının okunması ve Yeni Camide topluca Sabah namazının kılınması ce yapılan kahvaltının ardından sona erdi.

 

Başkentin Beypazarı İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir