Yeşilırmak Tokat’ı Güzelleştiriyor

Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Devlet Su İşleri'nin Yeşilırmak ıslahı ve Yazıtepe Barajı saha çalışmalarını yerinde gördü, son duruma dair bilgiler paylaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilırmak Tokat’ı Güzelleştiriyor

Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer ile birlikte DSİ tarafından Yeşilırmak’ta başlatılan ıslah çalışmalarını inceledi, DSİ 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

DSİ yeleği ve baretini giyerek kurum yatırımlarını yerinde görmek üzere sahaya inen Cüneyt Aldemir, Tokat şehir merkezinden geçen Yeşilırmak’ta, DSİ tarafından başlatılan ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kenti ikiye bölen ırmak yatağındaki görüntü kirliliğinin yerini estetik bir görünüme bırakacağını vurgularken, Tokat Merkez’den başlayarak Yeni Sanayi Sitesi köprüsüne kadar Yeşilırmak yatağının ıslah inşaatının tamamlanmış olacağını söyledi.

2 Adet Köprü Yapılacak

Ayrıca taşıt trafiği ile bağlantılı olarak kentsel ulaştırma problemlerinin çözümü için 2 adet köprü inşaat çalışması başlatılacağının müjdesi verildi.

Yazıtepe Barajının İnşaat Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, AK Parti İl Başkanı Ali Özer, DSİ İl Müdürü Ali Çetinkaya ve Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile birlikte Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde 2013’te yapımına başlanan Yazıtepe Barajı inşaatının çalışmalarını da yerinde gördü.

Baraj çalışmaları tamamlandığında Kazova’nın sağ sahili ana kanal üstünde yaklaşık 45.000 dönüm tarım arazisinin sulaması ve Turhal ilçe merkezinin 50 yıllık içme su ihtiyacı karşılanacağını belirtti. Aynı zamanda enerji üretimiyle birlikte Turhal ilçe merkezinde yaşanabilecek taşkınların da önüne geçileceğinin altını çizdi.

Yeşilırmak Tokat’ı Güzelleştiriyor