Başkentin Beypazarı İlçesinde hasatın başlamasının akabinde kontroller sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)- Başkentin tarımda verimli topraklara sahip Beypazarı İlçesinde hububat haşatının ardından arazi ve tarlalarda İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından biçerdöver kontrollerinin yapıldığı bildirildi.

İl Tarım Orman Müdürlüğü, Biçerdöver İl koordinatörü Suat Özkaya ile birlikte İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri biçimlerin yapıldığı Acısı köyü yakınlarında biçerdöver kontrollerinde bulundu.

Ankara Tarım il Orman Müdürlüğü, Biçerdöver Ankara koordinatörü Ziraat Mühendisi Suat Özkaya, oluşturulan ekiplerle birlikte tarlalarda, biçimin ardından sapların altında, biçerdöverlerin dene döküp dökmediğini kontrol ettiklerini söyledi.

Çiğ düştüğü anda biçim yapılmaz:

Ankara ilinde 6,5 milyon dönüm ekili alanın bulunduğunu belirten Ziraat Mühendisi, Biçerdöver Ankara İl Tarım Orman Müdürlüğü koordinatörü Suat Özkaya, “İlçelerde ekipler kurduk. 25 ilçemizde 139 teknik personelden oluşan ekipler kontrollerini yapıyorlar. Kontrollerimizi hasat dönemi boyunca sürecek. Bizlerde, ekiplere yardımcı olmak amacıyla, teknik olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlimizde 6,5 milyon dönüm alan her yıl biçerdöverlerle biçilmektedir. Biçerdöverlerle biçim esnasında; olumsuz nedenlerden dolayı, hızlı biçim, Biçerdöver operatör belgesi olmayan kişilerin kullanması, eki ve ayar tutmayan biçerdöverlerle biçim yapılması, biçer döverlerin tarlalara ve ürüne göre ayarlanmaması ve özellikle akşam çiğ düştükten sonra, biçim yapılması gibi durumlardan dolayı kayıplar oluşmaktadır. Bu gün burada bunun kontrollerini yapıyoruz”dedi.

Çiftiler, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerinin biçerdöver kontrollerinin yerinde bir kontrol olduğunu, bu anlamda dene kaybının önüne geçilmesinin çok daha öneli olduğunu kaydettiler ve biçerdöver operatörleri uyarılarak, açıklanan kriterler kapsamında biçim yapmalarının sağlanması, bunu da tarla sahipleri ve çiftçilerin kontrol etmesi istendi.

Beypazarı’nda 305 Bin dekar alanda Hububat ekimi yapıldı:

Beypazarı İlce Tarım Orman Müdürlüğü yetkilileri de Beypazarı İlçesinde 305 bin dekar alanda hububat ekiminin yapıldığını ve bunun 185 bin dekar alanının buğday olduğu, 120 bin dekarının ise Arpa olduğu kaydedildi.

 

 

 

Başkentin Beypazarı İlçesinde hasatın başlamasının akabinde kontroller sürüyor