Başkentte Balkan Göçmenleri Vakıf Çatısı Altında Buluştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşayan Balkan Göçmenlerinin kurduğu Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nın üyeleri ve eşleri kahvaltılı toplantıda biraraya geldiler.

‘’Yaza merhaba’’ temalı toplantıya, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, AKK ve Türkiye Kent Konseyleri Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Türkiye İnternet Medya Birliği Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa’ da katıldılar. Programa, Vakıf Başkanı Hıfzı Kuruşa ve eşi ev sahipliği yaptı.

Ankara’da Balkan Göçmenlerinin Buluşma Noktası

7 ay önce kurulan Balkan Vakfının kurucularının yer aldığı etkinlikte Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı kuruluşu ile Ankara’da kendileri için birleştirici ve kucaklayan bir kuruluş olma yolunda önemli adımlar attıklarını ifade ettiler.

Çok kısa süre içerisinde bir çok Balkanlı’yı bir araya getirmeyi başaran Vakıf Başkanı Hıfzı Kuruşa konuşmasında, ‘’Kıymetli Başkanlarıma, sevgili hemşerilerime, birbirinden değerli mütevelli heyet üyesi arkadaşlarıma ve ailelerine davetimize icabet ettikleri için şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Evet biz çok kısa bir süre önce kuruluş dilekçemizi vermiştik, Mayıs ayı içerisinde tescil işlemlerimiz tamamlandı. Ancak bu süre zarfında biz boş durmadık, hemşerilerimiz ile buluştuk, gençlerimizi bir araya getirdik, tüm Balkan ülkelerinden öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik, sorunlarını dinledik, çözümler üretmeye çalıştık. Ramazan ayına girmeden Balkan Ülkelerinden gelen öğrenci kardeşlerimizle buluştuk, kendilerine bazı  ikramlarımız oldu. Balkanlar’da gerçekleşen resmi programlara katılım sağladık, en yoğun çalışma ve gayret gösterdiğimiz konu ise maalesef ki; Şubat ayında ülkemizde yaşanan çok büyük bir afet oldu. Hemen Ankara Kent Konseyi ile paydaş olup çok sayıda insanımıza özellikle belirtmek isterim ki hiç kullanılmamış kışlık mont, kazak, hırka,  bot gibi acil ihtiyaç olan malzemeleri temin ettik, gıda yardım kolileri hazırladık ve bunu yine AKK ve Altındağ Belediyesi Sosyal Hizmetler Vakfı ile ortak dağıtımını gerçekleştirdik.Amacımız, Ankara’da yaşayan Balkanlı dostlarımızla bir araya gelmek, iletişim ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmektir. Bu bağlamda hedef kitlemiz olan Kadınlarımız ve Gençlerimiz için hemen kolları sıvadık. Balkan Kadın Meclisi için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz hafta kuruluşunu tamamladığımız Balkan Vakfı Meclis Başkanı olacak arkadaşımızın görevlendirmesini yaptık. Bugünde müsaadeleriniz olursa kendisine mazbatasını takdim edeceğiz. Kıymetli konuklar, sivil toplumculuk yapmak için vaktiniz olması lazım, bizlerde ailelerimizden çaldığımız zaman ile üstlendiğimiz misyonu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ben başta eşime ve mütevelli heyet’de bulunan arkadaşlarımın eşlerine bizlere gösterdikleri hoşgörü ve samimiyet için çok teşekkür ediyorum.

Kadın Meclisi Başkanına Mazbata verildi

Vakfımızın Kadın Meclisi Başkanı olarak görevlendirdiğimiz Gökşen Curci’yi ve tüm kadın arkadaşlarımı buraya davet etmek istiyorum. Zira bu mazbatayı Gökşen Curci’ye takdim etmek en çok onların hakkıdır diye düşünüyorum’’ dedi.

Gençlik Meclisi Kuruluyor.

Önümüzdeki günlerde bizi sahada daha çok göreceksiniz diyen Vakıf Başkanı Hıfzı Kuruşa ‘’Sırada Gençlik Meclisi’miz var. O’nun üzerinde de çalışıyoruz. En kısa zamanda oluşumunu tamamlamayı planladığımız bu çalışmalarımızı bitirdikten sonra büyük bir sürprizimiz olacak. Balkanlardan gelecek olan değerli konuklarımızla birlikte Türkiye’de yaşayan Balkan Göçmenlerini buluşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalarına başladık, Eylül ay’ı gibi netlik kazanacak.’’

Vakıf Üyeleri, eşleri ve misafirlerin katıldığı kahvaltılı programda bir birini gören herkesin ne kadar mutlu oldukları gözlerinden okunuyordu. Bu tür oluşumların birlik ve beraberlik duygularının gelişmesi, Balkan Kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından çok kıymetli. Bu tür programların, Ankara’da yaşayan Balkanlı’lar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanacağa benziyor. Günün erken saatinde başlayan program öğleden sonra sona erdi.

 

        

Başkentte Balkan Göçmenleri Vakıf Çatısı Altında Buluştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir