ARDAFED Ardahan’da, Tekçe ve Şenel’den özel açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Yönetimi, gurbet ve sılayı bulaştırma adına yapılan şenlik ve festivallere katılmak için Ardahan’a geldiler. 

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Şemsettin Şenel, Ekrem Tekçe, Mustafa Küpeli ve Adem Özer bölgemizde yapılan ARDAFED’e bağlı derneklerin festival ve şenliklere katılarak, hemşehri buluşmasını gerçekleştirdiler.

Rahatsızlığı nedeniyle Ardahan’a gelemeyen Ardahan Dernekler Federasyonu Genel başkanı Orhan Çerkez’in adına Ardahan’a gelen Başkan yardımcıları, katıldıkları şenlik ve festivallerde Başkan Çerkez’in selamını ilettiler ve plaketle onurlandırdılar.

Ardahan Dernekler Federasyonu başkan Yardımcıları, Şenlik ve Festivallerde yaptıkları konuşmalarda bölgenin sorunlarına değinerek, özellikle şap hastalığı konusunda ciddi uyarılarda bulundular.

Bölgemizin en çok okunan Ardahan Haber Gazetesini ziyaret eden Ardahan Dernekler Federasyonu başkan Yardımcısı Şemsettin Şenel ile Ekrem Tekçe, Şenlik ve Festivallerde dile getirilen sorun ve sıkıntıların ulusala taşınmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söylediler.

 

BAŞKAN ŞENEL: ARDAFED, BÖLGENİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYOR

Ardahan’da başta çiftçiler olmak üzere esnaf ve vatandaşların sorunlarını da dinlediklerini belirten Şenel, şunları söyledi: “Bölgenin çok ciddi anlamda göç verdiğini görüyoruz. Şap hastalığı hayvancılığı bitirme noktasına gelmiştir. Bölgemizde yapılan şenlik ve festivallerin aynı tarihlere sıkıştırılmasının bilinçli bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Aslında bu konuda Ardahan Valiliği ve siyasilerimiz şenlik ve festivallerin aynı tarihlere sıkıştırılmaması için ortak bir planlama yapabilirlerdi. Tünellerimiz yerinde sayıyor, Çıldır, Hanak, Damal ve Posof’a hala doğalgaz verilmemiş, Ardahan Ardanuç arasında yapılması zorunlu olan tünel projesi ise yatırım programına alınmamasını şiddetle kınıyorum.”

 

BAŞKAN TEKÇE: ŞENLİK VE FESTİVALLERİ, BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMSİYORUZ

Ardahan genelinde yapılan şenlik ve festivallerin bölgenin kalkınması için önemli olduğunu belirten Ardahan Dernekler Federasyonu başkan Yardımcısı Ekrem Tekçe, “2023’te yapılan şenlik ve festivalleri ARDAFED destekliyoruz ve bölgemizin kalkınması için önemli birer değer olarak görüyoruz. Bu tür etkinlikler yılda bir defa da olsa yapılması hemşehrilerimizin gelip tatillerini baba ocaklarında geçirmeleri nedeniyle önemsiyoruz. Bu amaçla iş insanlarına yatırım çağrısı yapıyoruz. Baba ocağında olmak bizi memnun ediyor” dedi.

 

HOÇVAN İLÇE OLACAK

Ardahan genelinde yapılan şenlik ve festivallerin bölgeye ekonomik olarak önemli katkılarının olduğunu belirten Tekçe, Bu yıl “Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed)’in düzenlediği 11. Yayla Festivaline katılım sağladık. Ardahan Dernekler Federasyonu Hoçvan’ın ilçe olmasını destekliyor. Bu kapsamda imza kampanyasına deste verdik ve büyük metropollerde de imza kampanyasının sürmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ardahan da göçün durması için 6. İlçe olması beklenen Hoçvan’ın bu potansiyeli vardır. Hoçvan’ın ilçe olması durumunda bölge ciddi bir gelişim gösterebilir. ARDAFED’in ana projelerinden biri olan ‘Doğu Ekspres’in son durağı Ardahan olsun’ çalışmayı sonuna kadar destekliyor ve takipçiliğini sürdürüyoruz. Tiren Ardahan’da nakliye fiyatlarını düşürecek, turzimi geliştirecek ve göçün tersine dönüşünü hızlandıracaktır. Ardahan’ımızın havası temiz, oksijeni bol, insanı sıcakkanlı ve ürünleri tamamen doğaldır” ifadesini kullandı.

 

TEKÇE, BELEDİYE BAŞKAN SAYIMIZI 10’A ÇIKARACAĞIZ

Önümüzdeki aylarda yapılacak Mahalli Seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu başkan Yardımcısı Ekrem Tekçe, şunları söyledi: “ARDAFED olarak yerel seçimlere çok ciddi ağırlık vereceğiz. İstanbul’da Ardahanlı Belediye Başkan sayımızı 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. İstanbul’da lobimiz güçlü, hemşehri sayımız fazla ve dernekleşme oranımız ARDAFED’le birlikte çok yüksektir. İstanbul’da ARDAFED Genel Başkanımız Sayın Orhan Çerkez’le birlik beraberlik yakalandı. ARDAFED’in kısa süreli başarısının mimarı, yerel yönetim anlamında bilgi ve birikimiyle halkın gönlünde büyük taht kuran Genel Başkanımız Orhan Çerkez’le Çekmeköy Belediye Başkanlığını kazanacağız. Çekmeköy’ün kalkınması ve gelişmesi Sayın Çerkez’le mümkün olacaktır.

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları ekrem tekçe ve Şemsettin Şenel, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’nu ziyaret ederek gündeme ilişkin sorun ve sıkıntılar hakkında istişarelerde bulundular.

 

2023/07/3058640121688593304.jpg

2023/07/8082350031688593304.jpg

2023/07/16614752721688593305.jpg

 

2023/07/4530211021688593303.jpg

ARDAFED Ardahan’da, Tekçe ve Şenel’den özel açıklamalar!