Boş arsalar yangın tehdidi oluşturuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan özel mülkiyet sahipli boş arsaların kirliliğine çözüm getirilmemesi vatandaşların tepki vermesine neden oldu. Mahalle sakinlerinden Abdullah Aydoğan, “Geçmiş yıllarda burası iki defa yanma tehlikesi geçirdi. Bakın burada atılan çöplerden karpuz fidesi bitmiş. Atılan çöplerden, buradaki otlardan şikâyetçiyiz“ dedi.

 

Aydın’ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bazı kimliği belirsiz kişilere ait boş arsaların durumu vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Daha önce yangın tehlikesi yarattığı belirtilen arsalarda boyu 2 metreye ulaşan bitkilerin temizletilmemesi, sinek başta olmak üzere zararlı böcekleri barındırdığı belirtildi.

Arsaların kirliliğin yanı sıra yangın tehlikesi de oluşturduğunu söyleyen mahalle sakini Abdullah Aydoğan, “Başıboş olan arsalardan şikâyetçiyiz. Bakın evimiz yan tarafta. Bu arsayı berbat bir şekilde ot basmış durumda. Geçmiş yıllarda burası iki defa yanma tehlikesi geçirdi. Biz kendi çabamızla söndürmeye çalıştık. Karşı taraftan, çevre binalardan çöplerini getirip buraya atıyorlar. Bakın burada atılan çöplerden karpuz fidesi bitmiş. Atılan çöplerden, buradaki otlardan şikâyetçiyiz. Lütfen belediyeden tek isteğimiz var. Başıboş arsa arsaların sahiplerinin bulunması ve arsalarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Çıkmıyorlarsa belediyeden istirham ediyoruz. Bu arsalardaki pisliğin temizlenmesini istiyoruz. Burada çöp kutusunun etrafı pislik dolu. Gündüz sıcaktan, akşam da sinekten penceremizi açamıyoruz. Sinek ilaçlaması falan yapılıyor ama bu nafile. Buraların kaynağının kurutulması gerekiyor“ diye konuştu.

“ARSALARIN TEMİZLENMEMESİNDEN ŞİKÂYETÇİYİZ““

8 senedir mahalle sakini olduğunu belirten Cemal Ateş, “Mahalledeki bu arsaların temizlenmemesinden şikâyetçiyiz. Buranın değişmesi lazım. Seçim zamanı oy diye kapı kapı dolaşıyorlar. Ben bunu karşıyım, işini yapsın, hakkını alsın. Hep devlet deniliyor. Biz çalışmazsak devlet hangi birini yapsın“ ifadelerine yer verdi.

“ARTIK SONUÇ İSTİYORUZ“

Arsa sahiplerine sadece gerekli bildirimlerin yapılmasının çözüm olmadığının altını çizen Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, “2012 senesinden beri bu mahallenin muhtarıyım. Büyükşehir kurulduktan sonra Çevre Koruma Daire Başkanlıkları kuruldu. İlçe belediyeleri, çevre koruma müdürlükleri kuruluyor. Ben oluşturduğum talepleri arşivimden çıkarabilirim. Ben de bulunan şey belediyede de mevcut. Ada parsel numarasında bu özel mülkiyete ait arsaların hep serzenişlerini yaptık artık temizlenmesini istiyoruz. Belki kendileri özel sahip mülkilerine gerekli yazışmayı yapıyorlar ama o aşamada kalıyor. Neticede biz sonucu görmek istiyoruz. Artık bir an önce bir inşaat başlasa da şu pislikten kurtulsak diye temenni ediyoruz maalesef o raddeye geldik“ açıklamalarında bulundu.

Boş arsalar yangın tehdidi oluşturuyor