Milletvekili İncesu, TBMM’de sorunları dile getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili İncesu, TBMM Genel Kurulu’nda Ardahan’ın köy ve yaylalarının yol, alt yapı ve içme suyu sorunları ile 27 Eylül 2022’de Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyü merkezli meydana gelen deprem sonrasındaki çalışmaların akıbetini sordu.

CHP milletvekili İncesu, TBMM’de şunları söyledi: Ulaşımın uygun standartlara çıkarılmasını istiyoruz “Ardahan’ın merkeze bağlı köyleri başta olmak üzere ilçelerimiz Göle, Posof, Hanak, Damal, Çıldır ve bunlara bağlı köylerin ve yaylaların büyük bir bölümü içme suyundan ve alt yapıdan yoksun durumdadır. Ayrıca bakımsız toprak yollarla kaderlerine terkedilmişlerdir. İddia edildiği gibi bu eksikliğin etnik, mezhepsel ya da siyasi düşünce farklılıkları yüzünden olmadığına inanmak istiyor ve en hızlı şekilde insani koşulların oluşturularak ulaşımın çağımızın uygun standartlara çıkarılmasını istiyoruz.

Depremden etkilenen köylere yeni evler yapılmalı Ayrıca, Eylül 2022 tarihinde Göle ilçesi Balçeşme Köyü merkezli deprem sonrasında Esenyayla, Koyunlu, Küçük Altunbulak, Çullu ve Balçeşme köylerimizde 73 ev ağır hasar görmüştür. Felaketin üstünden 10 ay geçmesine rağmen kalıcı konutlar yapılmadığı gibi vatandaşımız çadır ve iklime uygun olmayan konteynerlere mahkum edilmiştir.

Bölgenin ağır koşulları düşünüldüğünde bu yaz dönemi geçirilmeden depremzedelere yeni evlerinin yapılarak teslim edilmesi gerekmektedir.” Milletvekili İncesu’nun gündeme getirdiği sorun ve sıkıntıları, AK Parti ardahan Milletvekili Kaan Koç takip ederek çözülmesi konusunda ilgili bakanları ziyaret edip sonuç almaya çalışıyor.

Milletvekili İncesu, TBMM’de sorunları dile getirdi