Ardahan ve Göleli vatandaşlar fidanların kesimine tepki gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ardahan Göle yolu üzerindeki genç ormanlık alanda fidanların kesilmesine vatandaş tepki göstermeye devam ediyor. Başta siyasiler olmak üzere STK başkanlarının ve yetkililerin duyarsızlığı ise sürüyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Ardahan Göle yolu üzerinde, Jandarma Şehitler Ormanında ağaçların kesilmesini gazetemiz aracılığıyla gündeme getirmiştik. Bu kesimler Erzurum ya da Artvin’de değil de neden hep Ardahan sınırları içinde yapıldığına tepki gösteren vatandaşlar, konu hakkında Ardahan Valiliğinden açıklama bekliyorlar.

Ardahan Göle yolu üzerindeki genç ormanlık alanda ana yola kurdukları ‘Dikkat kesim sahası, buraya girmek tehlikeli ve yasaktır’ levhası diken Orman İşletme Müdürlüğü, genç fidanların kesilmesi konusunda nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Ardahan Göle yolu üzerindeki ormanlık alanda fidanların kesilmesine vatandaş tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Ardahan Göle yolu üzerinde, Jandarma Şehitler Ormanında ağaçların kesilmesini gazetemiz aracılığıyla gündeme getirmiştik. Yine aynı bölgede fidanlar kesilmeye devam ediyor.

Vatandaş soruyor: “Yetkililer neden ilgilenmiyor?”

Ardahan ve Göleli vatandaşlar fidanların kesimine tepki gösterirken,  şunları söylediler:  “Ağaçlardan ne istiyorlar anlamıyoruz.  Bu kesim, Erzurum ya da Artvin’de neden yapılmıyor? Yeşil Göle’mizi, Ardahan’ımızı neden bu hale getiriyorlar. Yetkililer nerede? Bu duruma neden el atmıyorlar? Bu kıyımları durdursunlar. Bu kaçıncı ağaç kesimi artık yeter. Genç fidanlar kesiliyor, yetkililer sadece izliyor. Yetkililerden ricamız bu kıyımlara müdahale etsinler.”

Ardahan ve Göleli vatandaşlar fidanların kesimine tepki gösterdi