Sağlık-İş Elazığ Şube Başkanı Kaya: Hastane çalışanlarına deprem tazminatı ödenecek

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şube Başkanı Fırat Kaya, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde sürekli işçi kadrosunda çalışan yaklaşık 750 personelin deprem tazminatları ile ilgili mağduriyetin giderildiğini, ödeneğin çıkartılarak ilgili bankaya gönderildiğini duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıtkı Taşel/Elazığ – Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şube Başkanı Fırat Kaya, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde sürekli işçi kadrosunda çalışan yaklaşık 750 personelin deprem tazminatları ile ilgili mağduriyetin giderildiği müjdesini verdi.

Bir süre önce konu ile ilgili açıklama yaparak, çalışanların deprem tazminatında mağdur edildiğini ifade ederek yetkililere seslenen Kaya’nın çağrısı karşılık buldu.

KAYA: HASTANE ÇALIŞANLARINA DEPREM TAZMİNATI ÖDENECEK

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Kaya, “Mücadele ve kararlılığımız sonucunda rektör hocamız sesimize sessiz kalmadı ve emek dünyasının yanında oldu.. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. 06.02 2023 günü yaşanan depremden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat ve Fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar resmi gazetede yayınlanmıştı ancak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde 696 KHK kararı ile kadroya geçen sürekli işçi kadrosunda çalışan yaklaşık 750 personelimiz bu ücreti alamamıştı. Nihayetinde rektörümüzün ödeneği sağlamasıyla hastane çalışanlarımıza bayram gelmeden bayram yaşatılmıştır. Şahsım, çalışanlar ve sendikamız adına rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık-İş Elazığ Şube Başkanı Kaya: Hastane çalışanlarına deprem tazminatı ödenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir