ADÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleşti

Adna Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 22 Haziran 2023 tarihinde Binali Yıldırım Stadyumu’nda gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Törene; ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri ile konuklar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Tıp Fakültesi 20. Dönem Birincisi Dr. Necla Sera Koska, emeklerinden dolayı ailelerine ve öğretim üyelerine kendisi ve mezun arkadaşları adına teşekkürlerini iletti.

En itibarlı meslek gruplarından biri olan Hekimlik mesleğinin önemine değinen Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, “Nerede bir salgın veya afet olsa biz hep oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Bizim sizlerden isteğimiz, mesleğinizi bilimin ve ilimin ışığında adaletle kimseyi ayırmadan yapmanızdır. Maraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor ve deprem bölgesindeki insanlara emeği geçen sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu zor yolda arkanızda duran ailelerinize ve sizlerin gelişiminde büyük emekleri olan öğretim üyelerine teşekkür ediyorum,” dedi.

ADÜ’nün kişilikli ve donanımlı eğitimiyle öğrencileri mesleki hayata en iyi şekilde hazırladığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Mezun öğrencilerimiz, sizler ADÜ ailesinin elçilerisiniz. Başarınız ve mutluluğunuz bizim için en değerli, en anlamlı ödül olacaktır. Hayallerinizin peşinden gidin, çalışın, okuyun, araştırın. Değerleriniz ve amaçlarınız olsun. Kendinizi sürekli geliştirerek sorunlara çözümler üreterek mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancım tamdır. Yolunuz açık olsun,” dedi.

2022-2023 Akademik Yılı Dönem Birincisi Dr. Necla Sera Koska’nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem tarafından başarı belgesi takdim edildi. Dönem İkincisi Dr. Elif Sultan Akyer’e Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, Dönem Üçüncüsü Dr. Huriye Ünsal’a ise Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ödüllerini verdi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği ATUDER tarafından yılın acil intern hekimi seçilen Dr. Belgin Arık’a ödülünü Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Duman, Dönem temsilcisi Dr. Ertuğrul Yülek’e ise ödülünü Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Cesur verdi.

Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından Prof. Dr. Neriman Aydın, öğrencilere hekimlik andını okuttu.

Tören, öğrencilerin keplerini atma seremonisi ile sona erdi.

ADÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir